Ροδόπη Τελευταία Νέα

Έκαναν τις καλόγριες και κονομούσαν πουλώντας εικόνες

Συνελήφθησαν, στις 26-6-2015 το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο ημεδαπές, ηλικίας 41 και 52 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη. Ειδικότερα, οι δράστιδες μετέβησαν στην οικία δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 47 και 70 ετών, στην Κομοτηνή, όπου προσποιούμενες τις μοναχές, κατάφεραν να τις εξαπατήσουν, πουλώντας σε αυτές, έναντι του χρηματικού ποσού των 80 ευρώ, τρεις εκκλησιαστικές εικόνες, τις οποίες παρουσίασαν ως γνήσιες ασημένιες.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί ενήργησαν σχετικές έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη των δράστιδων. Το παραπάνω χρηματικό ποσό βρέθηκε στην κατοχή των δράστιδων, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στις δικαιούχους του.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν: 7 εκκλησιαστικές εικόνες, 16 ξύλινα βραχιόλια με εικόνες Αγίων, 44 σταυροί, το χρηματικό ποσό των 114 ευρώ.

Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστιδες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, ενώ η 41χρονη επιπλέον για απάτες και αντιποίηση αρχής. Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Σχετικά Άρθρα