Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

Αποκαλυπτικό δίχως σχόλια είναι το δημοσίευμα της τουρκόφωνης εφημερίδας «Μιλλέτ» Ξάνθης που αναφέρεται στην άμεση αντίδραση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην ερώτηση για τους Πομάκους, που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, όπου λίγο ή πολύ αγνοώντας το πολιτικό μέγεθος και το κύρος του ανδρός πήγαν να του πουν αν εξακολουθήσει αυτή την στάση η μειονότητα δεν θα εκφραστεί υπέρ του ΠΑΣΟΚ όπως το έδειξε στις πρόσφατες ευρωεκλογές αφήνοντας αιχμές για ένα έμμεσο εκβιασμό όπως φαίνεται από το σχετικό ρεπορτάζ, όπου αποτυπώνεται βέβαια μονόπλευρά η θέση των βουλευτών και οι δηλώσεις τους.
Αδέσμευτη

Ξάνθη τελικά είχαμε τη «μίζερη» συμπεριφορά της γνωστής «παρέας» της ΣΕΚΕ απέναντι στον Πρόεδρο της ΣΕΚΑΠ Νίκο Παππά. Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ αναλυτικά λοιπόν αναφέρεται στην πορεία της ΣΕΚΑΠ σημειώνοντας με έμφαση τα παρακάτω: Μετά την επιτυχή εφαρμογή ενός τριετούς προγράμματος εξυγίανσης και την ολοκλήρωση ενός μεγάλου επενδυτικού σχεδίου, η μεγαλύτερη συνεταιριστική εταιρία της χώρας, η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, επέστρεψε στην κερδοφορία. Πρόκειται για μια θετική διαχειριστική εξέλιξη που σημειώνεται μέσα σε ένα σκληρό ανταγωνιστικό επιχειρηματικό πεδίο και με εντεινόμενη την αντικαπνική εκστρατεία.Το σημαντικότερο επίτευγμά της ΣΕΚΑΠ είναι ότι κατά την εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης, έγινε εξοικονόμηση 26 εκατ. ευρώ. Ποσόν το οποίο επέτρεψε στην εταιρία να συνεχίσει την ανταπτυξιακή της πορεία και να ολοκληρώσει ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 16,2 εκατ. ευρώ με το οποίο δημιουργήθηκε ουσιαστικά μια νέα και σύγχρονη καπνοβιομηχανία με στόχο. -Να συνεχίσει η ΣΕΚΑΠ τη λειτουργία της και ενδυναμωμένη να αντεπεξέλθει στον σκληρότερο ανταγωνισμό του χώρου.-Την ίδια ώρα βέβαια που κάποιοι «ενταύθα», ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝ τον Πρόεδρο και στο πρόσωπό του, ουσιαστικά την ίδια εταιρεία…!!!
Μαχητής

Η αυλαία των Δημοκριτείων 2009 έπεσε με τη συναυλία του Κώστα Μακεδόνα και του Ξανθιώτικου μουσικού σχήματος Βόρειος Ήχος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιουλίου στις 9.30 στην κεντρική πλατεία των Αβδήρων. «Βούλιαξαν» κυριολεκτικά τα Άβδηρα από τον κόσμο που ήρθε ν’ ακούσει τον Κώστα Μακεδόνα και να γλεντήσει με ρετσίνα και σουβλάκι των συλλόγων του δήμου στα …τραπεζάκια που στήθηκαν σ’ όλους τους δρόμους του οικισμού.
Εμπρός

Σχετικά Άρθρα