Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

Έγραψαν χθες οι «Γραφικότητες» του «ΕΘΝΟΥΣ» με νόημα…: «Η ανάδειξη νέου γραμματέα στο ΠΑΣΟΚ δημιουργεί την ανάγκη και άλλων αλλαγών σε πρόσωπα. Παραδείγματος χάριν, ποιος θα αντικαταστήσει τον εκπρόσωπο Τύπου Γ. Παπακωνσταντίνου, ή τον διευθυντή του γραφείου Τύπου Γ. Ελενόπουλο που μετακομίζει στο Μαξίμου; Για την πρώτη θέση μάλλον θα αργήσει να βγει… λευκός καπνός. Δεδομένου ότι το κόμμα είναι στην κυβέρνηση, η θέση του γραμματέα κρίνεται αρκετή. Ο Σ. Ξυνίδης είναι αυτός που θα εκφράζει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Το γραφείο Τύπου, όμως, απαιτεί κάποιο πρόσωπο που θα «τρέχει» για τα δελτία Τύπου και την ενημέρωση των δημοσιογράφων. Οπότε κάποιος θα κληθεί να αναλάβει το σχετικό καθήκον. Υπάρχει, βέβαια, και η Μ. Καρακλιούμη, που θα μπορούσε να ενσωματώσει και τους δύο ρόλους, αλλά λέγεται ότι θέλει να επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα.
Μαχητής

«Αυτά λοιπόν κε Σγουρίδη. Σιγά- σιγά βγαίνει η κατάρα του αδικημένου, του ταλαιπωρημένου. Πήρες λοιπόν στα χέρια τα παπούτσια σου; Η μειονότητα αυτή έτσι τον καταντά τον άνθρωπο. Αν συνεχίσεις μ’ αυτά τα μυαλά, πολλά πράγματα ακόμη θα πάρεις στα χέρια σου. Έληξε η περίοδος η δική σου και των ομοίων σου και καλό θα ήταν να αρχίσετε να το χωνεύετε»! Αυτά του σέρνει μεταξύ άλλων του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής η τουρκόφωνη Μιλέτ εξαιτίας των δηλώσεων Σγουρίδη περί σεβασμού στα προξενικά πρωτόκολλα και την φιλοξενία εκ μέρους του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής! Ως γνήσια προξενο-φύλακας λοιπόν η εν λόγω εφημερίδα κατακεραυνώνει τον καταξιωμένο έλληνα πολιτικό στέλνοντας (διχαστικά) μηνύματα σε κάθε κατεύθυνση και σε κάθε πολιτικό αποδεχτή! Το σχετικό άρθρο της Μιλέτ μάλιστα αναδημοσίευσε και το «Ποντίκι» της περασμένης Τετάρτης 28 Οκτωβρίου χωρίς να υπάρξει ενδιαφέρον από καμία πλευρά… Από την μία ο έλληνας επί σειρά ετών αντιπρόεδρος της Βουλής να ρίχνεται στο «πυρ το εξώτερο» γιατί τόλμησε να πει τα πράγματα με το όνομά τους και από την άλλη ο τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής, να δέχεται τις επισκέψεις χιλιάδων αυτοδιοικητικών παραγόντων υποβάλλοντας τα σέβη τους ενόψει του εορτασμού για την τουρκική δημοκρατία! Σ’ αυτή τη χώρα, σ’ αυτή την περιοχή (Θράκη)… ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
Θράκη

Πάντως ως ευθεία απάντηση των κ. Κ. Καραμανλή και Δημ. Σιούφα στον κ. Β. Μεϊμαράκη ερμηνεύεται η ανακοίνωση της ΝΔ για τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σάββατο και -κυρίως- η αναλυτική παρουσίαση της ημερήσιας διάταξης, η οποία δεν περιλαμβάνει ομιλίες στελεχών του κόμματος, πλην των υποψήφιων για την ηγεσία.
Αδέσμευτη

Με τη φετινή του έκθεση που ασχολείται με το ζήτημα των θρησκευτικών πεποιθήσεων και τον τρόπο έκφρασής τους ανά τον κόσμο, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται στην Ελλάδα, ως χώρα που γενικά τηρεί και σέβεται τις θρησκευτικές ελευθερίες, ωστόσο εντοπίζει με αναφορές στη μουσουλμανική μειονότητα ‘γραφειοκρατικά μικροπροβλήματα’ που εμμένουν.
Εμπρός

Συνέχεια στο σήριαλ της κόντρας επαγγελματιών και φορέων της Ξάνθης με το Δήμαρχο Βιστωνίδας Νίκο Ζλάτκο δίνει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης με επιστολή που του στέλνει μετά την πρόσφατη ανακοίνωσή του γύρω από το θέμα της εγκατάστασης του νέου εμπορικού κέντρου στα όρια του Δήμου Βιστωνίδας, λίγο πριν τη διασταύρωση της Φελώνης.
Αγώνας

Φορολογική αστυνομία! Προς τα εκεί προσανατολίζεται η κυβέρνηση, προς πάταξη της φοροδιαφυγής. Ο Μπαμπούλας ή ο μούμος, όπως προτυματε. Κι ο Αγιος φοβερα θέλει! Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Φωνή της Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα