Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΕΜΠΡΟΣ
Ανασκουμπώθηκαν οι εργαζόμενοι στη ΣΕΚΑΠ και πήραν το μέλλον της εταιρείας στα χέρια τους όταν συνειδητοποίησαν ότι οι μεθοδεύσεις της ΑΤΕ με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την μείωση της αξίας της μετοχής στα 30 λεπτά κάθε άλλο παρά ευοίωνο αυτό προοιωνίζεται. Έτσι εδώ και μια εβδομάδα ο πρόεδρος του σωματείου που κατέχει μετοχικό μερίδιο 8%, κ. Κώστας Γαβριηλίδης και ο γραμματέας κ. Σταυρίδης βρίσκονταν στην Αθήνα έχοντας επιδοθεί σ’ ένα μαραθώνιο συσκέψεων και συναντήσεων με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να γνωρίζουν τις προθέσεις και να καταθέσουν το αίτημά τους για εξυγίανση της εταιρείας και συνέχιση της λειτουργίας της με την παρούσα μορφή. Στο πλευρό τους 5 βουλευτές της περιφέρειας: Ξυνίδης – Μάντατζη από την Ξάνθη και Εμινίδης , Τιμοσίδης, Παπουτσής από Καβάλα οι οποίοι συνεπεκούρησαν στην όλη προσπάθεια κλείνοντας τα ραντεβού αλλά και συνοδεύοντας τον πρόεδρο και τον γραμματέα του σωματείου.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Η μείωση της τιμής πώλησης φέτος, η μείωση της επιδότησης στο 50%, σε συνδυασμό με την απώλεια της παραγωγής σε μεγάλο ποσοστό, οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις τους ήδη βιοπαλαιστές φτωχούς καπνοπαραγωγούς.
«Όσο ήταν Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αλέξανδρος Κοντός, οι καπνοπαραγωγοί των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης, όχι μόνο έπαιρναν τάχιστα τις αποζημιώσεις τους, αλλά για πρώτη φορά είδαν….άσπρη μέρα! Μετά τους εγκατέλειψαν όλοι!!!»
Αυτό το συμπέρασμα δεν είναι δικό μας, αλλά των ίδιων των καπνοκαλλιεργητών που χθες επικοινώνησαν με την «Αδέσμευτη», εκφράζοντας την έντονη οργή και αγανάκτησή της για την ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ τους από τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού «Η μείωση της τιμής πώλησης του καπνού φέτος, η μείωση της επιδότησης στο 50%, σε συνδυασμό με την απώλεια της παραγωγής σε μεγάλο ποσοστό, τους οδηγεί κυριολεκτικά στην απόγνωση»!!!

ΜΑΧΗΤΗΣ
Σχεδόν ομόφωνα στη προχθεσινή 2η δημόσια διαβούλευση των μειονοτικών, ο γνωστός δικηγόρος και πρώην βουλευτής Ορχάν Χατζηϊμπράμ, ψηφίστηκε από τους παρόντες ως Πρόεδρος της Γεν. συνέλευσης, προκειμένου όχι μόνο να «κατευθύνει» τη συζήτηση, αλλά και να μην «επιτρέψει» τις εσωτερικές κόντρες ανάμεσα στους Τσετίν-Μετέ (δεν αντάλλαξαν ούτε απλό χαιρετισμό μεταξύ τους…) ή τους λοιπούς παρισταμένους…

ΑΓΩΝΑΣ
Σε σχετικό ερώτημα που αφορούσε την ανάπτυξη του λιμανιού του Πόρτο Λάγος ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι λόγω έλλειψης πόρων θα δοθεί προτεραιότητα στα έργα ανάπτυξης του λιμανιού της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης «αδειάζοντας» στην ουσία τους πολιτικούς της ΝΔ οι οποίοι προφανώς στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν ρόλο και λόγο στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης δήλωναν με περηφάνια την αναβάθμισή του σε εθνικής σημασίας.

Σχετικά Άρθρα