Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες


ΕΜΠΡΟΣ
Ότι έγινε έγινε…Πέστε από αμέλεια πέστε ότι θέλετε …δεν υπήρχε στο φάκελο που κατέθεσα στο Πρωτοδικείο το πιστοποιητικό γέννησης …Δεν ψάχνω τις ευθύνες! Όλα όσα διαφορετικά ακούγονται ή υπονοούνται είναι προβοκάτσια. Έκανα έναν αγώνα για να καταθέσω αυτόν τον συνδυασμό. Είναι άδικο για μένα αυτό που συνέβη! Έχω αναλάβει όλη την ευθύνη. Είναι ένα ανθρώπινο λάθος και δεν ευθύνεται η δικηγόρος κα Γκιρτζίκη. Δεν είχαμε περιθώρια χρόνου και όταν προέκυψε το πρόβλημα έπρεπε να επιλέξω.

ΑΓΩΝΑΣ
Οι οικονομικές ατασθαλίες του παρελθόντος που παρουσιάστηκαν στον Οργανισμό παιδικών και εφηβικών βιβλιοθηκών, ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, κλείνει τη μοναδική βιβλιοθήκη στην Μύκη, όπου πομακόπουλα σύμφωνα με την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης κυρία Δέσποινα Κοτόρνου, μαθαίνουν τους Έλληνες συγγραφείς και οργανώνουν θεατρικές παραστάσεις.
Σύμφωνα με την κ. Κοτόρνου το μέλλον της βιβλιοθήκης είναι αβέβαιο αφού η Υπουργός είναι αποφασισμένη να συμπτύξει τις 11 βιβλιοθήκες που υπάρχουν σε 11 αντίστοιχες περιοχές της χώρας όπου ζουν συμπολίτες μας που μειονεκτούν στην εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας.
“Όλοι γνωρίζουν τις μαθησιακές δυσκολίες που υπάρχουν στον ορεινό όγκο σε ότι αφορά την Ελληνική γλώσσα” αναφέρει και τρέμει στην σκέψη ότι τα παιδιά στο χωριό Μύκη θα πάψουν να διαβάζουν ελληνικά. Υπάρχει ένα δέσιμο με τις μανάδες που φέρνουν τα παιδιά τους στην βιβλιοθήκη και συμμετέχουν και αυτές στην προσπάθεια να μάθουν τα παιδιά τους να διαβάζουν.
Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι όλων των βιβλιοθηκών πανελλήνια είναι σε επίσχεση εργασίας γιατί είναι απλήρωτοι κοντά 11 μήνες. Παρ όλα αυτά όμως η κ. Κοτόρνου με δικά της έξοδα ανεβοκατεβαίνει στην Μύκη γιατί θεωρεί υποχρέωσή της να μην στερήσει από τα παιδιά το δικαίωμα της μάθησης.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Αίσθηση στη κοινή γνώμη από τις αποκαλύψεις μας για την νομιμότητα ή όχι του Μειονοτικού Συνδυασμού «ΙΣΟΤΗΤΑ στο Δήμο Ξάνθης», αλλά και την οργή των κατοίκων της Σταυρούπολης για την πρωτοφανή προσβολή απέναντί τους, παρεμβαίνοντας ακόμη και τη νομιμότητα, οι επικεφαλής του συνδυασμού να κατεβάζουν υποψήφιους για το Τοπικό Συμβούλιο Σταυρούπολης δύο μουσουλμάνους που όχι μόνο δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι, αλλά καν… τουρίστες!
Φυσικά η νομιμοποίηση ή όχι του Μειονοτικού συνδυασμού βρίσκεται στα χέρια πλέον του Πρωτοδικείου Ξάνθης, ωστόσο απόλυτα δικαιολογημένες είναι και οι αντιδράσεις των κατοίκων της Σταυρούπολης.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Αν μη τι άλλο, θα περίμενα από τον κύριο Πούλιο να αναπτύξει την κριτική του και να πείσει τους ψηφοφόρους με πολιτικό λόγω, πολιτικά επιχειρήματα απέναντι σε έναν δήμαρχο που έχει τόσο μεγάλη ιστορία με τόσα πολλά χρόνια στην διοίκηση του δήμου, άρα δεν μπορεί…θα έβρισκε κάτι να του προσάψει! Φτάνοντας όμως σε αυτούς του είδους τόσο χειρίστης μορφής κριτική τότε ή όλα είναι άριστα και δεν υπάρχει σημείο κριτικής στον Μιχάλη Στυλιανίδη, τον Δήμαρχο Ξάνθης, άρα γιατί να χρειαστεί να προβούμε σε αλλαγή δημοτικής αρχής όλοι εμείς οι Ξανθιώτες και δεύτερον, αφού δεν μπορεί ο κος Πούλιος να αναπτύξει κριτική με πολιτικό λόγω πολύ φοβάμαι πως αν του εμπιστευτούμε τα ηνία του δήμου δεν θα μπορεί να πράξει και πολιτική! Άρα, με απλά λόγια, για ποιο λόγο θα πρέπει να εμπιστευτούμε τον κο Πούλιο;
……

Σχετικά Άρθρα