Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΑΓΩΝΑΣ

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ
Ο Σπύρος Μαζαράκης, διευθυντής του ΟΑΕΔ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τους “Πολίτες για την Αλλαγή”, πραγματοποίησε συνάντηση με τους φίλους και υποστηρικτές του στον προεκλογικό του αγώνα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης μας.
Στη συνάντηση παρέστη και ο επικεφαλής της παράταξης Χρήστος Πούλιος, δείγμα του πόσο εκτιμά και σέβεται τη γνώση του στα θέματα ανεργίας αλλά και τον αγώνα του να πείσει τους συνδημότες μας πώς κάτι πρέπει επιτέλους ν’ αλλάξει σε αυτή την πόλη.
Στην έναρξη της παρουσίας ο Σπύρος Μαζαράκης αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα επαγγελματική του πορεία και στην προσφορά του στην κοινωνία. Δεσμεύθηκε δε ότι θα συμμετάσχει στη δρομολογούμενη κοινωνική πολιτική που σχεδιάζει η παράταξή του μόλις εκλεγεί.
Ακολούθως παρουσίασε στους προσκεκλημένους του τον αρχηγό της Παράταξης Χρήστο Πούλιο ο οποίος πήρε τον λόγο σε πολύ φιλικό τόνο στους παρόντες φίλους και υποστηρικτές του Σ. Μαζαράκη.
Αναφερόμενος ο Χ. Πούλιος στη μελλοντική διοίκηση του δήμου είπε ότι η παράταξή του θέλει έναν δήμο ανοιχτό στους δημότες και να μπορεί να δέχεται τα μηνύματα των καιρών.

ΕΜΠΡΟΣ
Πώς θα ψηφίσουμε; Πόσους θα ψηφίσουμε; Πόσους σταυρούς θα βάλουμε; Πού θα τους βάλουμε στο ψηφοδέλτιο; Τέσσερα κομβικά ερωτήματα που απασχολούν τους ψηφοφόρους όσο μικραίνει ο χρόνος που θα βρεθούν μπροστά σε δύο κάλπες και θα χρειαστεί να ρίξουν ξεχωριστά ψηφοδέλτια ώστε να εκλέξουν τους δημοτικούς συμβούλους, τους συμβούλους της Δημοτικής κοινότητας και τους συμβούλους της Τοπικής κοινότητας στην κάλπη «Δημοτικές εκλογές 2010» και τους περιφερειακούς συμβούλους στην κάλπη «Περιφερειακές εκλογές 2010». Μεγάλους δήμους και …μεγάλα ψηφοδέλτια φέρνει ο «Καλλικράτης», που κάνει πρεμιέρα στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 μετατρέποντας την εκλογική διαδικασία σε «γρίφο». Είναι αλήθεια ότι είναι και πολύπλοκη γιατί η μετατροπή παλιών δήμων και κοινοτήτων σε εκλογικές ενότητες και περιφέρειες μετατρέπουν τη σταυροδοσία σε… σταυρόλεξο. Ιδιαίτερα οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι θα πρέπει να έχουν κάποιο…βοηθό για να ασκήσουν τα εκλογικά τους καθήκοντα!

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

Η υπερβολική αισιοδοξία φαίνεται πλέον και από την αλλαγή πλεύσης των Αθηναϊκών εφημερίδων που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ ! Έτσι και το φιλοΚυβερνητικό «ΕΘΝΟΣ» που μέχρι πριν λίγες μέρες έδινε προβάδισμα 4-5 μονάδων στον κύριο Γιανανκίδη, τώρα πλέον πλέον ….«ανατρέπει» τις αρχικές του προβλέψεις και αναγνωρίζει την άνοδο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ στην Περιφέρεια, σχολιάζοντας ως…ντέρμπι το αποτέλεσμα!
Ενδεικτικό αυτής της αισιοδοξίας αποτελεί αναμφισβήτητα η υπέρ Γ. Παυλίδη «στροφή» και της μειονότητας, αλλά και το ότι ο Ανεξάρτητος Υποψήφιος Περιφερειάρχης έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και στην εμπορική αγορά της Κομοτηνής όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εμπόρους και επαγγελματίες!

ΜΑΧΗΤΗΣ
Συγκεκριμένα την Ξυλαγανή, τους Προσκυνητές, την Μαρώνεια και τον Ίμερο, παρουσία του πρώην Υπουργού κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη, του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Μιχελή και υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων, επισκέφτηκε ο Γιώργος Παυλίδης.
Κατά την επίσκεψη συζητήθηκαν θέματα της περιοχής, όπως, η άκρως προβληματική κατάσταση του αλιευτικού καταφυγίου Ιμέρου, η ένωση της Μάκρης με τον παραλιακό δρόμο στην περιοχή της Ροδόπης που καταλήγει στη Γλυφάδα και η ανάγκη αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής με διάφορες παρεμβάσεις.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Δημοτική Αγορά της Κομοτηνής, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους επαγγελματίες και τους διερχόμενους πολίτες.
Το μήνυμα των πολιτών ήταν ότι η Κομοτηνή, η Ροδόπη, θέλει αλλαγή και μια αποτελεσματική διοίκηση στην Αιρετή Περιφέρεια. Η Περιφερειακή Αναγέννηση αισθάνεται πλέον τη βεβαιότητα της Νίκης. Το ίδιο μήνυμα υπήρξε και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη λαϊκή αγορά της Κομοτηνής όπου οι πολίτες, Χριστιανοί και μουσουλμάνοι επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Γιώργο Παυλίδη, του έσφιγγαν τα χέρια και τον κοιτούσαν μέσα στα μάτια.

Σχετικά Άρθρα