Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες


ΜΑΧΗΤΗΣ
Χαμός και σοβαρές εξελίξεις δρομολογούνται πλέον στην ΣΕΚΑΠ εξ΄αιτίας των ολέθριων λαθών του σημερινού συνταξιούχου της ATEbank και υψηλόμισθου Προέδρου της Δημήτρη Πράτσου…
Συγκεκριμένα μετά την παραίτηση Εγγλεζάκη από το Δ.Σ της ΣΕΚΑΠ (παραίτηση που συνοδεύτηκε με προσωπικές αιχμές κατά του Προέδρου της εταιρείας), άλλα 4 μέλη της διοίκησης που συμπτωματικά πρόσκεινται στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη παραιτήθηκαν γιατί ένοιωθαν… διακοσμητικοί και χωρίς κανέναν ρόλο πλέον στην Διοίκηση της εταιρείας!!!
Πρόκειται για τους Φίλιππο Παραστατίδη, Μπάμπη Χρυσοχοΐδη, Δημήτρη Χαριστό και Νίκο Αργυριάδη που παραιτήθηκαν στο… δρόμο που χάραξε ο Εγγλεζάκης, αφήνοντας ακόμη περισσότερο εκτεθειμένο τον Πρόεδρο που σε τελική ανάλυση λειτουργεί… μόνος και ανεξέλεγκτος!!!
Παράλληλα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, κι άλλα μέλη της ΣΕΚΑΠ πρόκειται να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους, αφήνοντας εντελώς εκτεθειμένο πλέον το υψηλόμισθο «δίδυμο» της Διοίκησης (Πράτσος-Μπίτος) που λειτουργεί όχι μόνο ανεξέλεγκτα και χωρίς να ρωτάει τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, αλλά και κατά… «περίεργο»τρόπο τους τελευταίους μήνες.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Υποσχέσεις και μόνον υποσχέσεις ήταν τελικά για μια ακόμη φορά οι διαβεβαιώσεις Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη και Υπουργών ότι «δεν θα κλείσει το τελωνείο Λάγος»…….
Χθες με ανακοίνωσή του ο πρώην Νομάρχης Ξάνθης ΓΙΏΡΓΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ τονίζει με έμφαση: «Παρά τις διαβεβαιώσεις, κλείνουν τα τελωνεία Λάγους και Σαμοθράκης. Ούτε δυνατότητα κινητού κλιμακίου τελωνειακών δεν αφήνουν»….
«Περιμένω την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού στην ερώτηση που κατέθεσα και θα τοποθετηθώ….», σχολίασε με νόημα ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός, ενώ ξεσηκώθηκαν και πάλι οι κάτοικοι του Πόρτγο Λάγος και αναγγέλλουν κινητοποιήσεις! Το συγκεκριμένο λοιπόν θέμα εξακολουθεί να ταλανίζει την τοπική κοινωνία, ενώ θα απασχολήσει και το Επιμελητήριο Ξάνθης στη συνεδρίας της 30 Ιανουαρίου 2012!

ΑΓΩΝΑΣ
Στην Ελλάδα της κρίσης, οι μόνοι αριθμοί που αυξάνονται σημαντικά και μάλιστα μέρα με τη μέρα είναι αυτοί των αστέγων και των ανέργων. Η ζοφερή πραγματικότητα φέρνει αντιμέτωπους με την ανέχεια χιλιάδες συμπατριώτες μας, με την κυβέρνηση να μοιάζει ασυγκίνητη μπροστά στο δράμα νέων ανθρώπων, αλλά και οικογενειαρχών. Το φαινόμενο των αστέγων λαμβάνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που έγιναν για την ΜΚΟ «Αποστολή» της Εκκλησίας της Ελλάδας, 250.000 άνθρωποι τρέφονται καθημερινά στα συσσίτια.

ΑΚΡΙΤΑΣ
Αντιμέτωπος με φραστικά επεισόδια και προπηλακισμούς ήρθε ένας εκ των δικαιούχων νέων αγροτών δημόσιας γης στο Σέλερο Ξάνθης, όταν προσπάθησε να οργώσει το αγρόκτημα το οποίο του διανεμήθηκε μέσω του προγράμματος εκμίσθωσης δημόσιας γης.

Το μπάχαλο που δημιουργήθηκε οφείλεται στο γεγονός πως το κτήμα που του δόθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Ξάνθη, το παρών στην οποία έδωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κος Κώστας Σκανδαλίδης, χρησιμοποιείται εδώ και μισό περίπου αιώνα ως βοσκότοπος από δεκάδες κτηνοτρόφους της περιοχής, οι οποίοι αντέδρασαν και μόνο στο άκουσμα πως το εν λόγω αγρόκτημα δόθηκε προς καλλιέργεια. Χρειάστηκε μάλιστα η παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων για να αποηλεκτριστεί η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε μεταξύ του δικαιούχου και των κατοίκων της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα