Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΑΓΩΝΑΣ
Τη δημοτική αγορά επισκέφτηκαν το μεσημέρι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδης συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φ. Καραλίδη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους, συνομίλησαν με τους επαγγελματίες και αντάλλαξαν ευχές. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη οι μέρες αυτές δεν είναι να ανακυκλώνονται μεμψιμοιρίες αλλά να γίνουν από κοινού προσπάθειες για να αναδειχθεί το χαμόγελο.

ΕΜΠΡΟΣ
Να μειωθεί κατά 50% το ποσό που λαμβάνουν οι αιρετοί για τις διάφορες αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν, με σκοπό αφενός το ποσό να διατεθεί για την κοινωνική προσφορά του δήμου και αφετέρου για να δώσουν οι αιρετοί το καλό παράδειγμα ενσυναίσθησης των όσων δεινών οικονομικών ταλανίζουν τους δημότες του, προτείνει ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ‘Πολίτες για την Ξάνθη’, με πρόθεση να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Ποικίλες και εκ διαμέτρου αντίθετες μεταξύ τους οι αντιδράσεις των υπόλοιπων επικεφαλής, με τον κ. δήμαρχο να χαρακτηρίζει την πρόταση «λαϊκίστικη», το Χρίστο Πούλιο να τάσσεται υπέρ αυτής της λογικής, τονίζοντας ότι αυτό το σκεπτικό αποτέλεσε προεκλογική δέσμευση του δικού του συνδυασμού και τον κ. Κολλάρο να σημειώνει ότι η ενέργεια δεν είναι μεν κατακριτέα, αλλά αποπροσανατολίζει από τα πιο σημαντικά ζητήματα που φέρνει στους δήμους ο Καλλικράτης.
Δυστυχώς, δε στάθηκε δυνατόν να επικοινωνήσουμε με τον κ. Αχμέτογλου, αλλά ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε την τοποθέτησή του στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, οπότε και θα συζητηθεί το θέμα.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Την ανάγκη της θεσμικής συνεργασίας στα πλαίσια ενός δημοκρατικού προγραμματισμού προκειμένου να σχηματοποιηθεί και να συγκεκριμενοποιηθεί ο περιφερειακός σχεδιασμός ώστε να μεγιστοποιηθεί το αναπτυξιακό πλεόνασμα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ο οποίος προήδρευσε σε συνάντηση εργασίας στην Ξάνθη την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης Φώτης Καραλίδης ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Ιρφάν Ουζούν, οι δήμαρχοι Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγέλλου και Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, διευθυντές υπηρεσιών της Περιφέρειας και της Διαχειριστικής Αρχής, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας, καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Στόχος της Διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης είναι να υπάρχει τουρισμός για 12 μήνες τον χρόνο, σύμφωνα με τις δηλώσεις στην ΕΡΑ Καβάλας του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Κώστα Παπακοσμά.
Όπως τόνισε η Περιφέρεια μας διαθέτει τις ανάλογες υποδομές για τον στόχο αυτό ενώ χαρακτήρισε ναυαρχίδα του τουρισμού της την Θάσο. Παράλληλα επεσήμανε ότι με την στήριξη όλων των παραγόντων και των φορέων θα καταφέρουν να φέρουν σε πέρας τον στόχο αυτό. Θα τα καταφέρουν ή όχι… Αυτό θα φανεί στη πορεία!

ΘΡΑΚΗ
Εδώ και χρόνια επιμένω μέσα από την στήλη ότι η καταστροφή της χώρας μας ξεκινάει από την κατεστημένη οικογενειοκρατία που εμείς εκτρέφουμε ως υπηρέτες τους σε κάθε περίπτωση… Γόνοι ανίκανοι με μόνο τους προσόν το …. Επίθετα τους, όλα αυτά τα χρόνια συνέβαλαν στην καταστροφή μας, αλλά εμείς συνεχίζουμε να ανανεώνουμε την εμπιστοσύνη μας στα πρόσωπα τους λόγω … επιθέτου.

Σχετικά Άρθρα