Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Στην τελική ευθεία των πασχαλινών πληρωμών έχει μπει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, με την αρχή να γίνεται από τις εκκρεμότητες του «τσεκ» του 2010. Συγκεκριμένα, στις 18 Απριλίου έγινε πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης για το 2010 4.825 παραγωγών με συνολικό ποσό 9.890.573,74 ευρώ. Την ίδια μέρα ξεκίνησαν οι εφορίες να επιστρέφουν τον ΦΠΑ σε όσες περιοχές οι Ενώσεις έχουν στείλει τα σχετικά παραστατικά και έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτοι έλεγχοι, για να ξεχωρίσουν όσοι δικαιούνται πάνω από 10.000 ευρώ. Πληροφορίες λένε για πληρωμές σε Τύρναβο και Καβάλα, αρχικά, και έπεται συνέχεια. Τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Πέμπτη έγιναν πληρωμές της πρόσθετης ενίσχυσης (άρθρο 68) για το πιστοποιημένο ελαιόλαδο (ΠΟΠ/ΠΓΕ ή βιολογικό), ύψους 30 ευρώ ανά στρέμμα, για το σκληρό σιτάρι, ύψους 7 ευρώ ανά στρέμμα, για τις θηλάζουσες αγελάδες, τις μοσχίδες αναπαραγωγής, στα μικρά νησιά του Αιγαίου (11 εκατ. ευρώ), ενώ στο τέλος Απριλίου τοποθετείται η κατανομή εθνικού αποθέματος 30 εκατ. ευρώ στα ορεινά και υπόλοιπου εθνικού αποθέματος σε Νέους Αγρότες.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Κλείνοντας την πόρτα πίσω τους, 24 ώρες μετά την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, και συγκεκριμένα του αναπληρωτή υπουργού κ. Σωκράτη Ξυνίδη να ζητήσει τις παραιτήσεις τους με το αιτιολογικό ότι η πολύμηνη δημόσια διαμάχη τους ζημιώνει την εταιρεία, ο κ. Κωνσταντίνου εξαπέλυσε μύδρους κατά του κ. Μαυράκη και μερίδας μελών του Δ.Σ. για τα τεκταινόμενα του τελευταίου χρόνου στη ΔΕΘ, παρουσιάζοντας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γραφείο του «δέκα εστίες διαφθοράς, διαπλοκής κι αδιαφάνειας».

ΑΓΩΝΑΣ
Με αφορμή την προγραμματισμένη διαβούλευση στις 3 Μαΐου του 2011 με θέμα “διαβούλευσης μεταξύ του Δήμου των Υπηρεσιών και των φορέων που εμπλέκονται με το σχεδιασμό του ρυθμιστικού σχεδίου για την πόλη της Ξάνθης” ο ΑΓΩΝΑΣ συνομίλησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του δήμου Ξάνθης Χρήστο. Μούρκα, ο οποίος όπως ανέφερε, ο δήμος τήρησε την υπόσχεσή του και εδώ και ένα χρόνο δρομολόγησε τον Γ.Π.Σ. πλην οικισμών του τέως δήμου Σταυρούπολης.μετά το ΓΠΣ του αστικού ιστού θα προχωρήσει στις μελέτες τις πολεοδομικές όπου θα προσχωρήσουν οι οικισμοί του πάλαι ποτέ Καποδιστριακού δήμου Ξάνθης.

ΕΜΠΡΟΣ
Μετά από δύο άτυπες συσκέψεις και διαβουλεύσεις και παρότι τους δόθηκαν μερικά οικονομικά στοιχεία – όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης που προήδρευε – κανείς εκ των μετόχων δεν φάνηκε διατιθεμένος να αναλάβει τα ηνία της Αναπτυξιακής. Η φανερή αιτία είναι ότι κανείς δεν θέλει να βάλει το κεφάλι του στον …ντορβά και το χέρι στην τσέπη χωρίς να γνωρίζει επακριβώς τι χρέη παραλαμβάνει αφού τα οικονομικά στοιχεία χαρακτηρίστηκαν ελλιπή και η αφανής αιτία είναι ότι δεν είναι διατιθεμένοι να δώσουν ελαφρά τη καρδία …συγχωροχάρτι στον πρόεδρο κ. Λύρατζη και το παρών διοικητικό συμβούλιο πριν κάνει αναλυτικό απολογισμό της διαχείρησής τους και ως προς τη νομιμότητα και ως προς τη σκοπιμότητα και επιπρόσθετα πριν γίνει διαχειριστικός έλεγχος.

Σχετικά Άρθρα