Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΑΓΩΝΑΣ
Πολύς λόγος γίνεται για τα νεκροταφεία όπου η ΔΕΥΑΞ προτίθεται να κατασκευάσει την υδατοδεξαμενή που θα υδροδοτήσει σύμφωνα με τον πρόεδρο της Μ. Τσέπελη ένα κομμάτι της πόλης μας. Το γεγονός ότι βρέθηκε κάποιος σκελετός και κάποια πλάκα με αραβικά στοιχεία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι εκεί υπήρχε νεκροταφείο, είτε χριστιανικό, είτε μουσουλμανικό.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Μια για τις ίδιες από την Διοίκηση της ΑΤΕbank και στις απαντήσεις της σε δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της ΣΕΚΑΠ.
Συγκεκριμένα για απεμπλοκή της Αγροτικής Τράπεζας από τη ΣΕΚΑΠ και αρνητική καθαρή θέση της εταιρίας κάνει λόγο το Υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη και Λίτσα Αμανατίδου. Επιβεβαιώνοντας με επίσημο τρόπο τις προθέσεις που υπάρχουν για τη συνεταιριστική καπνοβιομηχανία, το Υπουργείο απαντά και για το θέμα του υπέρογκου επιτοκίου με το οποίο δανείζει τη ΣΕΚΑΠ, χαρακτηρίζοντάς το αποτέλεσμα αντικειμενικών κριτηρίων. Παράλληλα σε ότι αφορά στην επιδότηση του 12% που δεν αποδίδεται στην εταιρία και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, η απάντηση του Υπουργείου Εργασίας αναφέρει ότι μόλις ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία θα γίνει η εκταμίευση.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Την ευκαιρία να εκσυγχρονίσουν τα σκάφη και τον εξοπλισμό τους έχουν οι Έλληνες αλιείς, χάρη σε προγράμματα επιδότησης που εγκρίθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, επιδοτείται τόσο η αντικατάσταση αλιευτικών σκαφών «ηλικίας» πάνω από 10 χρόνων, όσο και ο εκσυγχρονισμός του αλιευτικού εξοπλισμού (με αντικατάσταση αλιευτικών εργαλείων, που χρησιμοποιούνται πάνω στα σκάφη).
Η σχετική υπουργική απόφαση έχει ήδη υπογραφεί από τον αρμόδιο υφυπουργό Φίλιππο Σαχινίδη για πρόγραμμα ύψους 25 εκατ. ευρώ, όσον αφορά στην επιδότηση αντικατάστασης αλιευτικού εξοπλισμού.
Δικαίωμα στην επιδότηση έχει κάθε πλοιοκτήτης που διαθέτει επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος τουλάχιστον ενός έτους, αλλά και οι ιδιοκτήτες σπογγαλιευτικών σκαφών. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων υποβάλλονται στον οικείο δήμο.

ΕΜΠΡΟΣ
Το μαρτύριο της …σταγόνας συνεχίζεται στην καταβολή του 12% στις επιχειρήσεις της Θράκης και έτσι κατά την προχθεσινή συνάντηση των προέδρων των συνδέσμων Βιομηχάνων Θράκης με τον υφυπουργό Οικονομίας, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ ο Παναγιώτη Ρήγα, αποσπάστηκε η δέσμευση ότι θα εξοφληθεί εντός του τρέχοντος μηνός το 2ο εξάμηνο του 2008. Αν και αποτελεί…σταγόνα καθώς οφείλονται 5 εξάμηνα, ωστόσο οι πρόεδροι των Συνδέσμων το χαρακτηρίζουν «θετικό» το αποτέλεσμα της σύσκεψης αφού από το …τίποτε είναι κάτι, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο πήχης των προσδοκιών τους ήταν χαμηλός! Να σημειώσουμε ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συμμετείχε και ο αν. υπουργός Ανάπτυξης κος Σωκράτης Ξυνίδης, ο πρόεδρος του συνδέσμου Βιομηχάνων Ξάνθης κ. Βασίλης Σκαρλάτος, ενώ οι πρόεδροι των Συνδέσμων Έβρου κ. Γιωρδαμλής και Ροδόπης κ. Νικολαϊδης δι’ εκπροσώπων τους.

Σχετικά Άρθρα