Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΑΓΩΝΑΣ
Οι τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό ζήτημα και η πρόθεση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την δημιουργία Κέντρων Υποδοχής Παράνομων Μεταναστών στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης το Σάββατο 4 Ιουνίου 2011. Στη συνάντηση η οποία έγινε έπειτα από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη και συμμετείχε σύσσωμη η θεσμική κοινωνία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, διατυπώθηκαν σαφείς επιφυλάξεις και αντιρρήσεις στον σχεδιασμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

ΕΜΠΡΟΣ
Με εθιμοτυπικές εκδηλώσεις γιόρτασε ο δήμος της Ξάνθης την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος την Παρασκευή, δύο ημέρες νωρίτερα από την καθορισμένη ημέρα ώστε να εντάξει και τους μαθητές των σχολείων της Ξάνθης στη δράση του. Στην κεντρική πλατεία από τις 10.30 το πρωί οι εργαζόμενοι του τμήματος Πρασίνου, σε συνεργασία με την υπηρεσία καθαριότητας, με μπλουζάκια που έγραφαν «το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας» μοίραζαν στους περαστικούς φρεσκοποτισμένες ρίζες από τούγιες, για να τις φυτέψουν στους κήπους και τα μπαλκόνια τους. Μαζί με τα φυτά μοιραζόταν και ενημερωτικό φυλλάδιο για το αστικό πράσινο, ενώ στο χώρο υπήρχε και έκθεση φωτογραφίας με τις δραστηριότητες του τμήματος Πρασίνου από προηγούμενες χρονιές.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Έγγραφο που δημοσιεύει το Onalert.gr δείχνει ότι η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης εγκρίνει ποσό ύψους 46.319 ευρώ για την πληρωμή κινητών τηλεφώνων του πολιτικού γραφείου του Θεόδωρου Πάγκαλου.
Το έγγραφο, με αριθμό πρωτοκόλλου 1724 και ημερομηνία 10.05.2011, προκαλεί την κοινή γνώμη σε μια περίοδο που υποτίθεται ότι γίνονται τεράστιες θυσίες από τους πολίτες για την περικοπή δαπανών.
Κατά τα άλλα, λεφτά….ΔΕΝ υπάρχουν!

ΜΑΧΗΤΗΣ
Από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, πρώτη φορά την Παρασκευή 27 Μαΐου ανησύχησαν τόσο πολύ οι τραπεζίτες. Δεν ήταν μόνο το διαφαινόμενο «ναυάγιο» στην επιχειρούμενη συναίνεση των πολιτικών αρχηγών για τα νέα μέτρα. Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ότι τον Ιούλιο το Δημόσιο δεν θα έχει να πληρώσει αν δεν πάρει την πέμπτη δόση από το δάνειο της τρόικας, καθώς και οι δηλώσεις της επιτρόπου Μ. Δαμανάκη για συζητήσεις στις Βρυξέλλες περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
«Κάθε εβδομάδα έχουμε αναλήψεις, επειδή είναι αρκετοί εκείνοι που παίρνουν χρήματα για να καλύψουν οικονομικές ανάγκες» αναφέρει υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος. «Την προηγούμενη εβδομάδα, όμως, αυτές ήταν 30-40% πάνω από τις συνηθισμένες» προσθέτει ο ίδιος.
Ωστόσο, η γενικότερη ανησυχία δεν έχει πάψει να πλανάται για τους μικροκαταθέτες, ειδικά όταν βλέπουν ότι το Δημόσιο, που εγγυάται για τις καταθέσεις έως 100 χιλ. ευρώ για κάθε καταθέτη σε μία τράπεζα, είναι αυτό που αδυνατεί να πληρώσει τους δανειστές του και ότι το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων διέθετε στα τέλη του 2009 το πόσο των 1,25 δισ. ευρώ.

Σχετικά Άρθρα