Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες


ΑΓΩΝΑΣ
Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων συνεδρίασε την περ. Τετάρτη, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής με αντικείμενο τα προβλήματα των περιφερειακών εφημερίδων και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που πρέπει ν’ αναληφθούν για την προάσπιση του ρόλου του Τύπου της Περιφέρειας. Στην ουσία για πρώτη φορά η Βουλή ενημερώθηκε και συζήτησε αναλυτικά για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εκδότες της Περιφέρειας μετά και την οικονομική κρίση παρουσία βουλευτών-μελών της Επιτροπής και εκπροσώπων όλων των κομμάτων.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Ως πολίτης, επαγγελματίας και μέλος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ αισθάνομαι την ανάγκη να τονίσω προς την Κυβέρνηση μέσω των τοπικών παραγόντων που την εκπροσωπούνε ότι η μέχρι σήμερα άκριτα ακολουθούμενη μονόπλευρη πολιτική κατά των παραγωγικών δυνάμεων οδηγεί σε βέβαιο μαρασμό της χώρας μας.
Η απουσία αναπτυξιακής πολιτικής είναι πλέον όχι μόνο ασυγχώρητη αλλά και εγκληματική.
Η νέα κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, από τις πρώτες εξαγγελίες της, εξέφρασε την πρόθεσή της για «τομές» και «ανατροπές» στο σύστημα παραγωγής δημοσίων έργων, υπέρ της διαφάνειας και της ποιότητας και παράλληλη στήριξη του κλάδου των κατασκευών, με έμφαση στα μεγάλα έργα, ως αναπτυξιακό καταλύτη για την αντιμετώπιση της κρίσης.

ΕΜΠΡΟΣ
Το τσιγάρο… τσιγαράκι θα πούνε οι Έλληνες καπνιστές μετά τη νέα αύξηση στις τιμές των φθηνών τσιγάρων που δε μεταβάλει συνολικά την τιμή των πακέτων σε όλες τις μάρκες, αλλά βάζει πλαφόν στα φθηνά τσιγάρα, το οποίο διαμορφώνεται στα 3 ευρώ. Αιτία της αύξησης αποτελεί η –αιφνιδιαστική κατά την καπνοβιομηχανία- απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να αυξήσει στο 100% τον ελάχιστον φόρο κατανάλωσης από 95%. Μέχρι πρόσφατα ο φόρος κατανάλωσης ήταν στα 75% και υπολογιζόταν ότι με την αύξηση του 20% που αναμενόταν οι τιμές των φθηνών τσιγάρων θα έφταναν στα 2.80 ευρώ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Έκπληκτοι οι πολίτες της Θάσου διαπιστώνουν μέρα με την ημέρα το μέγεθος του οικονομικού σκανδάλου που έχει ξεσπάσει στο νησί, με πρωταγωνιστές ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη υποκαταστημάτων τριών μεγάλων τραπεζών αλλά και τριών γνωστών επιχειρηματιών του νησιού που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού.
Η κεντρική διοίκηση της πρώτης τράπεζας διενεργεί Ένορκη Διοικητή Εξέταση σε βάρος συγκεκριμένου υψηλόβαθμου υπαλλήλου προκειμένου να διαπιστωθούν αν αληθεύουν οι κατηγορίες περί εμπλοκής του σε τοκογλυφία και παράνομη προμήθεια από τα δάνεια που προσωπικά ο ίδιος μεσολαβούσε για να εκδοθούν. Η τράπεζα για αρχή ως ελάχιστο πειθαρχικό μέτρο μετέθεσε πριν από λίγες εβδομάδες τον συγκεκριμένο υπάλληλο στο κατάστημα της Καβάλας.

Σχετικά Άρθρα