Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Νομάρχη Ροδόπης, Άρη Γιαννακίδη, και στον Δήμαρχο Κομοτηναίων, Δημήτρη Κοτσάκη, πραγματοποίησε την Παρασκευή (9/10) ο Μητροπολίτης Πριγκιποννήσων Ιάκωβος. Ο Νομάρχης Ροδόπης ενημέρωσε τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη για την φυσιογνωμία του νομού και τις σχέσεις αρμονικής συνύπαρξης των κατοίκων του ενώ του έδωσε το σαφές στίγμα του αναπτυξιακού προγραμματισμού του τόπου. Ο κ. Γιαννακίδης ευχήθηκε στον σεβασμιότατο, που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια ποιμαντορίας, καλή ευτυχία στο έργο του στην τόσο ευαίσθητη για την Ορθοδοξία, Μητρόπολή του, δίνοντάς το έμβλημα της Νομαρχίας Ροδόπης ως ανάμνηση της επίσκεψης του στην Κομοτηνή. Στη συνέχεια ο κ. Ιάκωβος επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Κομοτηναίων, Δημήτρη Κοτσάκη, συνοδευόμενος από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καρυδιάς Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Τσουρέλη και τα μέλη του Συνδέσμου Αγάπης Ενορίας Καρυδιάς. O Δήμαρχος καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και συνομίλησε μαζί του, εξήρε δε το έργο του πατέρα Κωνσταντίνου Τσουρέλη και του Συνδέσμου Αγάπης Ενορίας Καρυδιάς. Στη συνέχεια δώρισε στον Σεβασμιώτατο ένα αναμνηστικό έμβλημα του Δήμου Κομοτηνής. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και ανταπέδωσε με το έμβλημα της Ιεράς Μητροπόλεως Πριγκιποννήσων.
Φωνή της Ροδόπης

Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ο Ροδοπίτης Γιώργος Πεταλωτή, έκβαση που δεν είχαν προβλέψει ακόμη και αυτοί που ήξεραν πως η εκλογή του ήταν σίγουρη όπως και η υπουργοποίησή του. Μια ευκαιρία για τη Ροδόπη να παραμείνει στο κέντρο των αποφάσεων και των εξελίξεων, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά συγκυρία. Οι προσδοκίες των αυτοδιοικητικών, των πολιτικών, των ακαδημαϊκών αλλά και των απλών ανθρώπων πολλές, όπως αποτυπώνεται και στις δηλώσεις που ακολουθούν.
Παρατηρητής της Θράκης

Με την ευκαιρία του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας για πρώτη φορά φέτος διοργανώνονται προ – φεστιβαλικές εκδηλώσεις στο ιστορικό κέντρο της Δράμας στην πλατεία Αγίας Σοφίας (έναντι παλιάς Ασφάλειας) με την επωνυμία «Εντός των Τειχών». Αξιόλογη δίχως άλλο η πρωτοβουλία του Δήμου Δράμας να επιλέξει το συγκεκριμένο χώρο, με σκοπό να αναδείξει και να προβάλει το ιστορικό της κέντρο. Γιατί κακά τα ψέματα η Δράμα είναι ίσως από τις ελάχιστες πόλεις, που μέχρι σήμερα ουσιαστικά δεν έχει κάνει τίποτα για να αναδείξει κάτι, που αλλού έχει γίνει με πακτωλό χρημάτων από την Ε.Ε. με τελικό αποτέλεσμα τα ιστορικά κέντρα να αποτελούν σήμα κατατεθέν πολλών πόλεων (βλέπε Ξάνθη).
Ξυράφι

Έντονη η ανησυχία στον Τύπο της Καβάλας για την υπουργοποίηση του Γιώργου Πεταλωτή που ως γνωστόν ήταν υπέρμαχος της άποψης να μην δημιουργηθεί Εφετείο στην Καβάλα. -Τα δημοσιεύματα δίνουν και παίρνουν και μιλούν για νέο Κομοτηναίο υπουργό με τον εύγλωττο τίτλο ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει τον Ευριπίδη της». -Και η κριτική τους δεν εστιάζεται μόνο στο εφετείο, αλλά προσπαθούν να λάβουν τις πρώτες δεσμεύσεις του Γιώργου Πεταλωτή και για την επέκταση του Πανεπιστημίου Θράκης. Σταχυολογούμε και την απάντηση του Γιώργου Πεταλωτή στην εφημερίδα «Νέα Εγνατία» όταν ρωτήθηκε τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση, με δεδομένο που είχε η εμπειρία μας από τον αρνητικό ρόλο του τέως υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη για το εφετείο, την ίδρυση πανεπιστημιακών σχολών και δημιουργία σιδηροδρόμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε «ότι όσο ευρύτερα περιφερειακά σκεφτόμαστε, πράττουμε και λειτουργούμε, τόσο πιο ωφελημένοι θα βγαίνουμε ως πολίτες μιας ακριτικής περιοχής». -Η ακόμα τη δήλωσή του ότι «από την θέση του υπουργού δεν αρμόζει να ασχοληθώ μόνο με τα τοπικά προβλήματα». -Παρόλα αυτά όμως οι Καβαλιώτες δεν ικανοποιήθηκαν και ψάχνοντας να βρουν ψεγάδια αναφέρονται και στην δήλωση «ευχές για δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο σου» που απέστειλε στον Γιώργο Πεταλωτή, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. -Με τις ευχές του Ευριπίδη δηλαδή…..τελειώνουν με νόημα τους σχολιασμούς τους. -Πάντως οι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Καβάλας τώρα ετοιμάζονται να διεκδικήσουν πιο δυναμικά τα αιτήματα τους.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα