slider Λάσπη Τελευταία Νέα

Άφησαν «μόνο του» τον Δημαρχόπουλο. Οι σύμβουλοί του ψήφισαν την πρόταση της αντιπολίτευσης… (για γέλια και κλάματα το Δημοτικό Συμβούλιο)

Έγραφα πριν μήνες ότι ο δήμος είναι παιδική χαρά (και μάλιστα έχω οδηγηθεί στα δικαστήρια για αυτό) αλλά με αυτά που γίνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα και δεν έχουν λόγια να περιγράφουν.

Από χθες το απόγευμα ο Δήμος Ξάνθης θα πρέπει να περάσει το βιβλίο Γκίνες μιας και πιθανολογώ πως είναι ο μόνος δήμους της χώρας που η αντιπολίτευση μπορεί και περνάει όσα θέματα την ενδιαφέρουν και μάλιστα με πλειοψηφία!!! Ενώ ο δήμαρχος αδυνατεί να ελέγξει πολιτικά την παράταξή του που έχει διασπαστεί και ψηφίζει όπως νάναι.

Το ιστορικό

Απίστευτες καταστάσεις ζήσαμε χθες το βράδυ 27 Μαρτίου 2018 στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Ξάνθης όπου ο δήμαρχος Μπάμπης Δημαρχόπουλος υπέστη άλλη μια συντριπτική πολιτική ήττα από την αντιπολίτευση αλλά και από την ίδια του την παράταξη.

Κατά την συζήτηση του πρώτου θέματος που αφορούσε την επιλογή χώρου για την κατασκευή πρωτότυπου παιδικού σταθμού στην περιοχή της Σάρδεων, η πρόταση του δημάρχου- προεδρείου καταψηφίστηκε λαμβάνοντας μόνο 14 ψήφους ενώ η πρόταση της αντιπολίτευσης Φανουράκη- Ανταμπούφη υπερψηφίστηκε λαμβάνοντας 17 ψήφους!!!!

Έτσι η αντιπολίτευση διεμβόλισε για ακόμη μία φορά την συμπολίτευση του Δημαρχόπουλου οποίος φαίνεται ότι δεν μπορεί να ελέγξει πολιτικά το συνδυασμό του, τους συμβούλους του και το τι ψηφίζουν αυτοί στα διάφορα κρίσιμα θέματα που άπτονται μάλιστα και της πολιτικής του συνδυασμού και το που θέλει να πάει την πόλη μας ο Δήμαρχος.

Η κατάσταση δεν είναι για γέλια αλλά είναι για κλάματα μιας και την συμπεριφορά αυτή των δημοτικών συμβούλων τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης (συμπεριλαμβανομένου και τον διαγραφθέντων από τον Δημαρχόπουλο) και με το μπάχαλο που επικρατεί στο δήμο της Ξάνθης και σε κάθε δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την πληρώνουμε στην τελική όλοι εμείς οι πολίτες και η ίδια η πόλη που δεν προοδεύει. Οι προσωπικές αντιπαραθέσεις και τα δικαστήρια στα οποία έχουν εμπλακεί μεταξύ τους οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, τους απασχολούν τόσο πολύ που δεν παράγεται έργο για τους δημότες… παρά μόνο μια στείρα αντιπαράθεση που δεν οδηγεί πουθενά…

Επί της ουσίας

Τελικά φαίνεται ότι το δημοτικό συμβούλιο (υπερψηφίζοντας την πρόταση της αντιπολίτευσης) πήρε τη σωστή απόφαση και θα δρομολογηθεί έτσι ένας καινούργιος παιδικός σταθμός στην περιοχή της Σάρδεων παρά τις αντιρρήσεις που προέβαλε η δημοτική αρχή με τις υπηρεσίες της, για τον συγκεκριμένο χώρο.

Σχετικά Άρθρα