slider Επιστολές Τελευταία Νέα

Άμεσα Μέτρα για την Δημόσια Τάξη στην Αθήνα

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Αναρωτιέμαι: σε ποιο σημείο σταματάει η σχεδιασμένη από το Κράτος απραξία της αστυνομίας  απέναντι στα καθημερινά πλέον κρούσματα βίας  στη χώρα και κυρίως στην Αθήνα την οποία οι γνωστοί «μπαχαλάκηδες» όπως , μεταξύ σοβαρού και αστείου τους «βαφτίσαμε»,  κατάφεραν να δικαιώσουν το χαρακτηρισμό κάνοντας την πρωτεύουσα ένα απέραντο μπάχαλο συνεπικουρούμενοι από τους ανεξέλεγκτους πλέον  κακοποιούς – μικροτρομοκράτες της καθημερινότητας ;

Υπάρχει αυτό το σημείο; Υπάρχει πράγματι σχεδιασμένος «κατευναστικός» εφησυχασμός; Ή μήπως ισχύουν αυτά που μας είπε ο κ. Τόσκας ότι «η ηγεσία λαμβάνει τα μέτρα της και δίνει εντολές αλλά τα όργανα δεν υπακούουν»; ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ; Και το λέει αυτό ένας στρατιωτικός;

Εμείς, οι πολίτες, ξέρουμε ότι ΔΕΝ πάει άλλο. Και είναι εύκολο να «τα ρίχνει» ο λαός στο Δήμαρχο – τον όποιο Δήμαρχο- θεωρώντας , στην απόγνωσή του, ότι δεν κάνει τίποτα για την πόλη του. Ναι, δεν κάνει τίποτα γιατί δεν μπορεί να κάνει κάτι. Δεν έχει πλέον Δημοτική Αστυνομία αλλά και όταν είχε, ήταν ανεκπαίδευτη και άοπλη. Τι να κάνει; Να …παρατάξει τα σκουπιδιάρικα του Δήμου με τις μηχανές αναμμένες στη συμβολή Πατησίων  και Τοσίτσα, Πατησίων και Στουρνάρη για να ….μπλοκάρει τις μολότοφ; Και ας μην ξεχνάμε – χωρίς να μηδενίζω τις όποιες πραγματικές ευθύνες του Δήμου και του Δημάρχου Αθηναίων, ότι  ο Δήμαρχος ζήτησε την παραίτηση / απομάκρυνση του κ. Τόσκα θεωρώντας τον απολύτως υπεύθυνο για την αναρχία και τις ζημιές εκατομμυρίων για να εισπράξει λοιδωρία, ειρωνεία και ύβρη από τον υπουργό Ασφάλειας χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ακουστεί έστω μια συγγνώμη.

Δεν θέλω να λέω πολλά. Τα ξέρετε κι εσείς όλα. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε ΗΔΗ απομακρύνει τον κ. Τόσκα από τη θέση του, να έχει τοποθετήσει κάποιον άλλον αποφασιστικό, γνώστη και ρεαλιστή υπουργό ΕΑΝ δεν είναι η ίδια η Κεντρική Εξουσία αυτή που έχει δώσει τις εντολές απραξίας και μη ανάμιξης της Αστυνομίας. Και αν ισχύει η καταγγελία Τόσκα ότι «Οι αστυνομικοί έδειξαν αδράνεια και δεν εφάρμοσαν τις εντολές», περιμένουμε δραστικά μέτρα  και αλλαγές στην ηγεσία της Αστυνομίας  και άμεσες αποφάσεις για αλλαγή στάσης απέναντι στο καθεστώς καθημερινής  αναρχίας, εγκληματικότητας, απουσίας ελέγχου και ενεργού ανάμιξης από τις δυνάμεις καταστολής.

Εμείς, οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χρήστος Τεντόμας, Θάνος Πλεύρης και εγώ που έχουμε συμπήξει  την Πρωτοβουλία Πολιτών «Η Αθήνα είμαστε εμείς» , ζητήσαμε από την Δημοτική Αρχή  να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο  στο οποίο να παρουσιαστούν οι όποιοι υπεύθυνοι για την τήρηση της τάξης στην Πόλη και να μας εξηγήσουν τι συμβαίνει. Γιατί είμαστε κι εμείς, ως εκλεγμένοι,  υπεύθυνοι απέναντι στους Δημότες της Αθήνας.

Σχετικά Άρθρα