Πολιτική Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Άμεσα κινήθηκε ο νέος δήμαρχος Τοπείρου Δ. Τσιλιγγίρης για το θέμα της ευλογιάς


Με το που εκλέχθηκε ο νέος αναπληρωτής δήμαρχος στον Τόπειρο ο Δήμος Τσιλιγγίρης «έπιασε τον ταύρο από τα κέρατα». Συνέταξε επιστολή και την απέστειλε Δήμου, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία ζητά την καταβολή αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους της περιοχής μας, από την απώλεια του ζωικού κεφαλαίου του λόγω της ευλογιάς.
Στην επιστολή που κοινοποιείται και στον κ. Άρη Γιαννακίδη αλλά και στον Φώτη Καραλίδη και τους Βουλευτές της Ξάνθης αναφέρεται:
Αγαπητέ κ. Υπουργέ
Σε συνέχεια προηγούμενων εγγράφων μας με τα οποία σας ζητούσαμε για πολλοστή φορά την καταβολή αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους της περιοχής μας, από την απώλεια του ζωικού κεφαλαίου του λόγω της ευλογιάς, σας γνωρίζουμε μέχρι και σήμερα δεν έχουμε λάβει κάποια σχετική απάντηση.
Επειδή το μείζον αυτό πρόβλημα έχει ευαισθητοποίηση Πολιτικούς, Κοινωνικούς άλλα και θρησκευτικούς φορείς του Νομού μας με πρωτοπόρο τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης & Περιθωρίου ο οποίος ενεργοποιήθηκε άμεσα βιώνοντας και ο ίδιος το μείζον αυτό πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής.
Επειδή και εμείς ως Δήμος γινόμαστε καθημερινά δέκτες έντονων παραπόνων των παραπάνω κτηνοτρόφων βιώνοντας το, πρόβλημα τους, ενώνουμε την φωνή μας με αυτή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας, και ζητούμε για άλλη μια φορά την άμεση λήψη μέτρων που θα αποκαταστήσουν όσο το δυνατό το πραγματικό πρόβλημα που έχει ανακύψει.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Τσιλιγγίρης Δήμος

Σχετικά Άρθρα