Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

Άλλαξε τις κλειδαριές στο κατάστημα που νοίκιαζε σε επαγγελματία αλλά τον συνέλαβαν

katasthma  kleidaria

Συνελήφθησαν στις 28-6-2014 το βράδυ και στις 29-6-2014 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Καβάλας και του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ένας 57χρονος ημεδαπός και ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εκβίασης, απειλής, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και κλοπής.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από σχετική καταγγελία 38χρονου ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία, ο 57χρονος, το μεσημέρι της 28-6-2014, τον απείλησε και απαίτησε εκβιαστικά από αυτόν είτε να του παραδώσει τα κλειδιά του καταστήματος, που υπεκμισθώνει από τον υιό του, είτε να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία αυτού.

Ακολούθως, ο 57χρονος μετέβη στο παραπάνω κατάστημα και αφού το διέρρηξε, προβαίνοντας ταυτόχρονα σε αλλαγή κλειδαριάς, αφαίρεσε από το εσωτερικό του την ταμειακή μηχανή, που περιείχε 200 Ευρώ και διάφορα τιμολόγια, τα οποία παρέδωσε, λίγη ώρα αργότερα, καθ υπόδειξή του, ο 26χρονος στον 38χρονο, χωρίς όμως το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό.

Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση από τους αστυνομικούς, οι οποίοι πραγματοποιώντας επιστάμενες αναζητήσεις, το ίδιο βράδυ, εντόπισαν και συνέλαβαν αρχικά τον 57χρονο και λίγη ώρα αργότερα τον 26χρονο. Σημειώνεται ότι ο 57χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστεία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Σχετικά Άρθρα