Γενική

Άδειες κυκλοφορίας σε χαρτί Α4!!!

Αντί για τα έντυπα αδειών κυκλοφορίας, εδώ και δύο μήνες δίνονται υπηρεσιακά αντίγραφα με σφραγίδες από την Διεύθυνση Συγκοινωνιών τα οποία έχουν την ίδια ισχύ, όπως μας διαβεβαίωσε η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη κ. Ζωή Κοντογιαννίδου. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών το οποίο έχει έλλειψη εντύπων. Τον Δεκέμβριο αναμένεται να γίνει ο διαγωνισμός για την προμήθεια εντύπων και από εκεί και έπειτα είναι άγνωστο πότε θα σταλούν στις αρμόδιες υπηρεσίες των νομών.

Η οικονομική κρίση χτύπησε το Υπουργείο Μεταφορών

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου


Η οικονομική κρίση άρχισε να φαίνεται έκδηλα και στις δημόσιες υπηρεσίες με τις ελλείψεις επίσημων εντύπων. Συγκεκριμένα δεν δίνονται οι γνωστές άδειες κυκλοφορίας, αλλά έγγραφα με σφραγίδες της διεύθυνσης συγκοινωνιών με την υπογραφή του Προϊσταμένου, που ισχύουν το ίδιο και θεωρούνται δημόσια έγγραφα. Έτσι οι οδηγοί οχημάτων δεν πρόκειται να έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα στους τροχονομικούς ελέγχους που διεξάγονται. Κάτι που επιβεβαίωσε και ο Διοικητής Τροχαίας Ξάνθης, τονίζοντας ότι δεν έχουν παρατηρήσει ταλαιπωρία ή παράπονα από τους οδηγούς.

Για τα φορτηγά διεθνών μεταφορών και τα τουριστικά λεωφορεία που κινούνται στο εξωτερικό υπάρχουν αποθέματα εντύπων τα οποία δίνονται, μας διαβεβαίωσε η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών κ. Ζωή Κοντογιαννίδου.

Αναφορικά με το θέμα ο Γ.Γ. του Υπουργείου Χ. Τσιόκας με έγγραφο του γνωστοποίησε ότι «το υπάρχον απόθεμα εντύπων αδειών κυκλοφορίας οχημάτων εξαντλήθηκε εντός του Ιουνίου ενώ νέα έντυπα από τον διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη αναμένεται να παραληφθούν τον προσεχή Δεκέμβριο, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του τμήματος Προμηθειών της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου».

Γι αυτό και εφαρμόζονται τα παρακάτω:

1. Δεν εκδίδεται έντυπο άδειας κυκλοφορίας καμίας κατηγορία οχημάτων, είτε πρόκειται για οχήματα που τίθενται για πρώτη φορά σε κυκλοφορία στην Ελλάδα, είτε για ήδη κυκλοφορούντα οχήματα στις περιπτώσεις που απαιτείται έκδοση νέας άδειας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία πλην των εξής περιπτώσεων θέσης σε κυκλοφορία :

– Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης (ΦΔΧ) Διεθνών Μεταφορών και Φορτηγών Διεθνών Μεταφορών και

– Τουριστικών Λεωφορείων Δημοσίας Χρήσης

2. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις θα χορηγείται φωτοαντίγραφο του «Υπηρεσιακού Αντιγράφου Άδειας Κυκλοφορίας» το οποίο τυπώνεται από το μηχανογραφικό σύστημα κατά τη διαδικασία έκδοσης άδειας κυκλοφορίας. Στο τέλος του εντύπου αυτού θα τίθεται ειδική σφραγίδα.

Επίσης, θα τίθεται το ονοματεπώνυμο, η υπογραφή του αρμόδιου υπαλλήλου, η ημερομηνία και η σφραγίδα της Υπηρεσίας. Εφόσον το «Υπηρεσιακό Αντίγραφο Άδειας Κυκλοφορίας» τυπώνεται σε περισσότερες από μία σελίδες, η ειδική σφραγίδα θα τίθεται σε όλες τις σελίδες οι οποίες θα αριθμούνται, θα υπογράφονται και θα σφραγίζονται καθεμία ξεχωριστά από τον αρμόδιο υπάλληλο.

3. Σε περίπτωση που δηλώνεται απώλεια του φωτοαντιγράφου του «Υπηρεσιακού Αντιγράφου Άδειας Κυκλοφορίας» για την έκδοση νέου θα ακολουθείται η διαδικασία «έκδοση αντιγράφου άδειας».

4. Το έντυπο της άδειας κυκλοφορίας θα χορηγηθεί μετά την παραλαβή των νέων εντύπων, με την παράδοση στην υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών του «Υπηρεσιακού Αντιγράφου Άδειας Κυκλοφορίας».

ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Την ίδια στιγμή η αγορά αυτοκινήτων έχε μειωθεί πάνω από 40%. Ενώ η απόσυρση παρότι αρχικά είχε γεμίσει προσδοκίες τελικά διαψεύστηκαν. Από την άλλη κυκλοφορούν μισό εκατομμύριο ανασφάλιστα αυτοκίνητα, αφού οι οδηγοί αδυνατούν να βρούνε χρήματα, μπαίνοντας όμως σε μεγαλύτερους κινδύνους, καθώς σε περίπτωση ατυχήματος θα κληθούν να πληρώσουν μεγάλα ποσά. Και βέβαια αναμένεται αύξηση τελών κυκλοφορίας και το πιο πιθανό είναι να δούμε παράδοση πινακίδων. Γενικά καθίσταται ασύμφορη η μετακίνηση με αυτοκίνητο, δεδομένης και της μεγάλης αύξησης των τιμών των καυσίμων.

Σχετικά Άρθρα