Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

dhmotiko symboylio xanthis (1)

Μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση χθες το βράδυ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με την Πράξη του Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση του Σύριζα ζητά τα λεφτά των Δήμων για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις…

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης συνεδρίασε σήμερα στις 23-4-2015, εκτάκτως, για να συζητήσει το ζήτημα της ΠΝΠ με την οποία η Κυβέρνηση υποχρεώνει τους ΟΤΑ Α΄ βαθμού να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, και αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος και την αποστολή του στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, στον Υπουργό Οικονομικών, στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ:

– Καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη μεθόδευση της Κυβέρνησης και την απόφασή της να προχωρήσει στην έκδοση ΠΝΠ με την οποία πλήττει ευθέως τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και ουσιαστικά ακυρώνει τον ρόλο της.

– Κρίνει μη ικανοποιητικές τις εξηγήσεις που παρείχε μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση γι’ αυτό και την καλεί σε πρώτη φάση να ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ένας ειλικρινής διάλογος προκειμένου να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις που στόχο θα έχουν την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.

– Θέτει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του Δήμου μας και των υπηρεσιών του καθώς και τη δυνατότητά του να ανταποκριθούν στη στοιχειώδη λειτουργία του.

– Ανατρέπει τον προγραμματισμό του Δήμου αφού χωρίς χρήματα δεν μπορεί να γίνει κανένας προγραμματισμός έργων και παρεμβάσεων.

– Ακυρώνει στην πράξη ενέργειες όπως προμήθεια καυσίμων για τα απορριμματοφόρα μας, τη λειτουργία των παιδικών μας σταθμών, την προμήθεια αναλώσιμων και τη λειτουργία των κοινωνικών μας δομών και υπηρεσιών.

– Η δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων είναι μια κίνηση αποσπασματικού χαρακτήρα που δεν λύνει με μόνιμο τρόπο και μακροπρόθεσμα τις αιτίες που μας οδήγησαν στη σημερινή κρίση ρευστότητας.

– Δημιουργεί αδιέξοδα που δύσκολα θα ξεπεραστούν, τις συνέπειες των οποίων όμως θα πληρώσουμε ακριβά όλοι μας.

Καλούμε την Κυβέρνηση ν’ ακυρώσει την απόφασή της να δεσμεύσει στην Τράπεζα της Ελλάδος τα χρήματα των Δήμων.

Σχετικά Άρθρα