Γενική

Φιλικός αγώνας Α.Ο.Βιστωνίδας – Παράδεισος Καβάλας

Επικράτησε άνετα η Ξανθιώτικη ομάδα με 7-1 του Παραδείσου
Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Τον πρώτο του φιλικό αγώνα έδωσε η ομάδα του Α.Ο.Β. την Τρίτη 17 Αυγούστου, κόντρα στον Παράδεισο Καβάλας. Ο αγώνας διεξήχθη στην έδρα του Α.Ο.Β. στη Φελώνη, ενώ δεν ήταν λίγοι οι φίλοι της ομάδας που έδωσαν το παρόν.
Ο προπονητής της ομάδας, Φώρης Καλτσίδης, είχε την ευκαιρία να τεστάρει στην πράξη του παίκτες του και να διαπιστώσει την αγωνιστική ετοιμότητα της ομάδας. Η ομάδα του Α.Ο.Β. επικράτησε με 7-1 του Παραδείσου, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως κατά το δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν κυρίως οι νεαροί σε ηλικία παίκτες της ομάδας, προμηνύοντας πως το μέλλον της ομάδας βρίσκεται σε καλά χέρια.
Το σωματείο του Α. Ο. ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ ιδρύθηκε το 2006, μετά από συγχώνευση των σωματείων ΔΟΞΑ ΞΑΝΘΗΣ & ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΙΟΜΗΔΕΙΑΣ. Η ομάδα συμμετέχει εδώ και πολλά χρόνια στα τοπικά πρωταθλήματα. Έχει αναδειχθεί πέντε φορές Κυπελλούχος Ξάνθης και είχε σημαντική παρουσία για έξι χρόνια στην Δ΄ Εθνική Κατηγορία.
Το 2007 δημιουργήθηκε η ακαδημία του Α.Ο. ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ, το πρώτο έτος λειτουργίας της αριθμούσε 45 παιδιά και έλαβε μέρος στο παιδικό πρωτάθλημα (2007-2008), που διοργανώνει η ΕΠΣ Ξάνθης με τρείς ομάδες, μία στην κατηγορία Πρo-παίδων, μία στην κατηγορία Junior και μία στην κατηγορία Pro Junior.
Το δεύτερο χρόνο λειτουργίας της, αριθμούσε 95 παιδιά και έλαβε μέρος στο παιδικό πρωτάθλημα (2008-2009) της ΕΠΣ Ξάνθης με έξι συνολικά ομάδες, μια στην κατηγορία Προ-παίδων, δύο στη κατηγορία Junior και τρείς στην κατηγορία Pro Junior. Στην κατηγορία Junior αναδείχθηκε πρωταθλήτρια, κατακτώντας την πρώτη θέση.
Το τρίτο χρόνο λειτουργίας της, συμμετείχε στο παιδικό πρωτάθλημα ΕΠΣ Ξάνθης (2009-2010) με επτά συνολικά ομάδες. Μία στην κατηγορία Παίδων, δύο στην κατηγορία Προ-παίδων, δύο στην κατηγορία Junior και δύο στην κατηγορία Pro Junior. Κατέκτησε την πρώτη θέση και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια σε δύο από της τέσσερις κατηγορίες του Παιδικού Πρωταθλήματος της ΕΠΣ, στην κατηγορία Προ-παίδων και στην κατηγορία Pro Junior. Το δυναμικό της Ακαδημίας στο τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου 2009-2010 ήταν 140 συνολικά παιδιά ηλικίας από 6 έως 15 ετών. Από τα οποία τρία παιδιά που αγωνιζόταν στην κατηγορία των παίδων (Καλτσίδης Λάζαρος, Πουτακίδης Ευστάθιος, Ταξίν Ογλού Εκρέμ), προωθήθηκαν στην μεγάλη ομάδα, η οποία αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης, με προπονητή τον κ. Φώρη Καλτσίδη.
Το 2009 η Ακαδημία έλαβε μέρος στο Διεθνές Τουρνουά στα 3-5 Πηγάδια στη Νάουσα, με μία ομάδα στην κατηγορία Junior, ενώ το 2010 στο Διεθνές Τουρνουά Κένταυρος στα Χάνια του Πηλίου με τρείς ομάδες, μια στην κατηγορία Προ-παίδων, μία στην κατηγορία Junior και μια στην ομάδα Pro Junior.
Στην οικογένεια του συλλόγου από φέτος εντάχθηκε και η ομάδα των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Α. Ο. ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο