slider Μειονότητα Τελευταία Νέα

Φήμες ότι πέθανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ιστοσελίδες κυρίως της Μέσης Ανατολής αναπαράγουν την -ψευδή όπως φαίνεται- είδηση ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχασε τη μάχη με τη ζωή μετά από καρδιακό επεισόδιο. Τις φήμες ωστόσο διαψεύδει η ιστοσελίδα «Arab Turk» η οποία επικαλείται προεδρική πηγή.

Τις τελευταίες ώρες έχει κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η είδηση του θανάτου του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα, ιστοσελίδες κυρίως της Μέσης Ανατολής αναπαράγουν την -ψευδή όπως φαίνεται- είδηση ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχασε τη μάχη με τη ζωή μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως αναφέρουν μάλιστα, οι γιατροί πάλευαν για αρκετή ώρα σε μια προσπάθεια να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Τις φήμες ωστόσο διαψεύδει η ιστοσελίδα «Arab Turk» η οποία επικαλείται προεδρική πηγή. «Οι φήμες περί θανάτου είναι αβάσιμες» σημειώνει, με την Αγκυρα πάντως να μην έχει ακόμη προχωρήσει σε επίσημη διάψευση.

Τα σενάρια θανάτου του τούρκου προέδρου φέρεται να ξεκίνησαν μετά την είσοδο Κούρδων στην εβραϊκή γλώσσα, στη Wikipedia, όπου έβαλαν ημερομηνία για το θάνατο του Ερντογάν, και έτσι η φήμη διαδόθηκε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ισραηλινές ιστοσελίδες πάντως, οι οποίες παρακολουθούν το θέμα, αναφέρουν πως ο τούρκος πρόεδρος είναι διακοπές και για το λόγο αυτό αμέσως έσπευσαν να διορθώσουν το λάθος στη Wikipedia, εμποδίζοντας την πρόσβαση στο λήμμα του «Ερντογάν» όπου πλέον κανείς δεν μπορεί να εισέλθει και να το επεξεργαστεί για όσο διάστημα το θέμα είναι υπό έρευνα.

Σχετικά Άρθρα