slider Τελευταία Νέα Τεχνολογία

Υγρασία στο παιδικό δωμάτιο. Τι πρέπει να προσέξουν οι μαμάδες

Αν ξαφνικά παρατηρήσατε ένα μικρό, μάλλον μαύρο λεκέ, ή μαύρα- γκρί στίγματα σε κάποια γωνία του κατά τα άλλα πανέμορφου παιδικού δωματίου σας μην πανικοβάλλεστε. Πάρτε αμέσως ένα σφουγγαράκι με χλωρίνη και τρίψτε το καλά! Βέβαια η υγρασία, εκτός από το αισθητικό μέρος, μπορεί να προκαλέσει και άλλα προβλήματα, όπως το φούσκωμα του τοίχου, αν βέβαια δεν επέμβουμε άμεσα, αλλά και να έχει επιπτώσεις στην υγεία, κυρίως στα μικρά παιδιά, όπως την εμφάνιση άσθματος και κάποιες αλλεργίες που έχουν σαν αιτία την μούχλα.

Προσοχή λοιπόν και άμεσα πρέπει:

Να διαπιστώσουμε από πού προέρχεται η υγρασία. Αν διαπιστώσουμε τυχόν διαρροή στη στέγη ή κάποιου σωλήνα, επιδιορθώνουμε αμέσως τη βλάβη.

Στο παιδικό δωμάτιο είναι καλό να αποφεύγουμε τις ταπετσαρίες, γιατί εκεί μπορεί να συγκεντρωθούν μύκητες και να αναπτυχθούν πολύ γρήγορα από την υγρασία. Δεν ξεχνάμε να ελέγχουμε από καιρό σε καιρό την ντουλάπα του. Η διαρροή κάποιου εξωτερικού σωλήνα, δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα που δεν μπορούμε να διαπιστώσουμε αμέσως, ιδίως αν είναι στην πλάτη της ντουλάπας.

Αν το πρόβλημα είναι από την τοιχοποιία ή την ταράτσα καλό είναι να συμβουλευτούμε έναν ειδικό και να προβούμε στην άμεση εξωτερική υγρομόνωση του σημείου.

Τέλος θα πρέπει να προσέξουμε ώστε τα επίπεδα υγρασίας στο παιδικό δωμάτιο να μην ξεπερνούν το 30 – 50 % για να αποφύγουμε την ανάπτυξη των ακάρεων και των μυκήτων. Επίσης η σταθερή θερμοκρασία στους 18ο – 20ο βαθμούς είναι ιδανική για να μην αναπτυχθεί περεταίρω υγρασία.

Η βοήθεια του αφυγραντήρα είναι πολύτιμη. Και βέβαια δεν ξεχνάμε να αερίζουμε κάθε ημέρα πολύ καλά, όχι μόνο το παιδικό δωμάτιο αλλά και όλο το σπίτι μας.

 

Για δομικά προβλήματα θα χρειαστείτε την συμβουλή ειδικού. Αν είστε Ξάνθη Καβάλα (ακόμα και Θάσο) ή Κομοτηνή και έχετε υγρασία στην ταράτσα ή μούχλα στο δωμάτιο καλέστε τους ειδικούς του Κέντρου Δόμησης για έναν ΔΩΡΕΑΝ έλεγχο και εκτίμηση του προβλήματος που αντιμετωπίζετε.

  • Θα επιθεωρήσουν και θα εντοπίσουν με ακρίβεια, εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία την αιτία που δημιουργεί το πρόβλημα.
  • Θα σας ενημερώσουν για την βέλτιστη λύση, οικονομικά και κατασκευαστικά.
  • Θα πάρετε τεχνική και οικονομική πρόταση αποκατάστασης- επισκευής του προβλήματος.

Και όλα αυτά χωρίς να πληρώσετε!

Συμπληρώστε την φόρμα πατώντας παρακάτω ή καλέστε στο 25410– 65055.

Φόρμα ενδιαφέροντος δωρεάν εκτίμησης κατάστασης

 

Σχετικά Άρθρα