slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Το 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης στη Νικομήδεια της Τουρκίας

Αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών του 7ου Γυμνασίου Ξάνθης σε εφαρμογή του σχεδίου στρατηγικών συμπράξεων στη σχολική εκπαίδευση του προγράμματος Erasmus στο οποίο είναι συνδιοργανωτής επισκέφτηκαν τη Νικομήδεια της Τουρκίας. Οι μαθητές που συμμετείχαν, φιλοξενήθηκαν από μαθητές του σχολείου υποδοχής και είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά στοιχεία της μαθητικής καθημερινότητας των μαθητών στην Τουρκία.

Πέρα από αυτό οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί-συνοδοί τους, οι κκ Οσταδάκη Ε. και Ιωακειμίδου Ε., συμμετείχαν σε πλήθος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που ως στόχο είχαν τη διαπολιτισμική ανταλλαγή αντιλήψεων και κουλτούρας τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην καθημερινή ζωή. Μέσα στα πλαίσια αυτά οι καθηγητές μαζί με τους μαθητές ξεναγήθηκαν στο τοπικό μουσείο επιστημών, κατασκεύασαν πιστές απομιμήσεις αεροπλάνου (μοντελισμός), επισκέφτηκαν το χιονοδρομικό κέντρο Kartepe, το εργαστήριο κατασκευής παραδοσιακού γλυκού Pişmaniye καθώς και σπουδαία μνημεία της ελληνικής και παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς στην Κωνσταντινούπολη.

Στο πρόγραμμα εκτός από το 7ο Γυμνάσιο συμμετείχαν και σχολεία από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Πορτογαλία. Όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη μαθητική ανταλλαγή που θα λάβει χώρα στη Βουλγαρία. Είναι προφανές ότι τέτοιου είδους προγράμματα σχολικών συνεργειών διαμορφώνουν ένα νέο τοπίο στην εκπαίδευση ανοίγοντας νέους ορίζοντες και δίνοντας νέες πολιτιστικές εμπειρίες στους σημερινούς μαθητές.

Σχετικά Άρθρα