slider Τελευταία Νέα

Το 2ο ΕΠΑΛ Ξάνθης ανοίγει ξανά τις πόρτες του στο ERASMUS+

1η ΔΙΕΘΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ  ERASMUS+ “FLYING ACROSS BORDERS” ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΑ.Λ. ΞΑΝΘΗΣ

Μετά την άκρως επωφελή για μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας συμμετοχή στο πρόγραμμα ERASMUS+ κατά την διετία 2014-2016, ο σύλλογος διδασκόντων αποφάσισε κατά το προηγούμενο σχ. έτος την κατάθεση προτάσεων σχεδίων προγραμμάτων στο ERASMUS+ προς τον Εθνικό Φορέα. Οι προσπάθειές μας στέφθηκαν με επιτυχία, και με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την συμμετοχή του 2ου ΕΠΑΛ Ξάνθης στην δράση ΚΑ2 του προγράμματος, αναλαμβάνοντας την υλοποίηση 2 έργων Στρατηγικών Συμπράξεων Ευρωπαϊκών σχολείων.

Πιο συγκεκριμένα, το σχολείο μας έχει αναλάβει συντονιστικό ρόλο της Ευρωπαϊκής ομάδας σχολείων (Ελλάδα, Ιταλία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Τουρκία) στο έργο διάρκειας 3 ετών (2017-2020) με τίτλο:

«We All Stand Together».

Κεντρικός άξονας του έργου είναι η ενσωμάτωση στο κοινωνικό και σχολικό περιβάλλον για όλους και έχει ως κύριο σκοπό την ανάπτυξη παιδαγωγικών εργαλείων και μεθόδων καταπολέμησης του φαινομένου της πρόωρης σχολικής διαρροής. Οι συμμετέχοντες μαθητές μετατρέπονται σε δημιουργούς σύγχρονών ψηφιακών προϊόντων και μεταδότες κουλτούρας ανεκτικότητας και αποδοχής του διαφορετικού.

Επιπλέον συμμετέχουμε ως εταιρικό σχολείο στην σύμπραξη 4 χωρών (Σουηδία, Ελλάδα, Ισπανία, Τσεχία) στο έργο διάρκειας 2 ετών (2017-2019) με τίτλο:

«Flying Across Borders»

Το έργο συνδέει την μετανάστευση πουλιών και το προσφυγικό φαινόμενο ορίζοντας έναν κόσμο χωρίς τείχη. Εκμεταλλευόμαστε σύγχρονα εργαλεία, αναλογικής και ψηφιακής χαρτογράφησης για να δημιουργήσουμε μοντέλα και διαδραστικούς χάρτες μετανάστευσης πουλιών. Παράλληλα υλοποιούμε δράσεις εντός και εκτός σχολείου που προωθούν την αλληλεγγύη προς τους κατατρεγμένους συνανθρώπους μας, ενώ διερευνούμε αποδοτικότερους τρόπους ενσωμάτωσης των προσφύγων στο σχολικό περιβάλλον.

Το τριήμερο 22-24 Νοεμβρίου υποδεχόμαστε στο σχολείο και την πόλη μας αντιπροσωπείες εκπαιδευτικών από 3 Ευρωπαϊκά σχολεία (Σουηδία, Ισπανία, Τσεχία) στα πλαίσια του έργου «Flying Across Borders» του προγράμματος ERASMUS+.

Το έργο διάρκειας 3 ετών πραγματεύεται την μετανάστευση πουλιών και ανθρώπων επιχειρώντας την συμβολική σύνδεση των δύο φαινομένων.

Σύγχρονα συστήματα ψηφιακής χαρτογράφησης, εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, ρομποτική και drones, περιβαλλοντικές δράσεις, πράξεις αλληλεγγύης, είναι ενδεικτικές δραστηριότητες που θα εμπλέξουν μαθητές και εκπαιδευτικούς των συνεργαζόμενων χωρών

 

Στα πλαίσια των παραπάνω προγραμμάτων υποδεχόμαστε στην πόλη μας και στο σχολείο μας 2 ομάδες αντιπροσωπειών εκπαιδευτικών από τις συνεργαζόμενες χώρες κατά τα διαστήματα 21-25 Νοεμβρίου 2017 και 10-16 Δεκεμβρίου 2017 αντίστοιχα. Η υποδοχή των αντιπροσωπειών εκπαιδευτικών των συνεργαζόμενων σχολείων, που θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 στις 09:30π.μ.

Ως συντονιστικό σχολείο έχουμε αναλάβει την διαχείριση όλου του έργου, και την ενεργή καθοδήγηση των εταίρων στην εκπλήρωση των στόχων του. Η πρώτη μας συνάντηση αποτελεί μια διεθνική συνάντηση γνωριμίας και οργάνωσης του έργου ενώ κατά την δεύτερη το σχολείο μας θα διοργανώσει ένα επιμορφωτικό τριήμερο με θέμα την επιστημονική ερευνητική μεθοδολογία, υπο την καθοδήγηση της αναπληρώτριας καθηγήτριας του ΔΠΘ, Σεβαστής Χατζηφωτίου.  Παράλληλα διοργανώνουμε δράσεις επαφής των ξένων συναδέλφων με τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας.

Προσδοκούμε για μία ακόμα φορά ιδιαίτερα σημαντικά οφέλη από την συμμετοχή μας στο ERASMUS+, τόσο για την ίδια την σχολική κοινότητα όσο και για την τοπική κοινωνία. Οι μαθητές μας βρίσκονται στο κέντρο όλων των καινοτόμων δράσεων και αναμένουμε να αποκομίσουν εμπειρίες ζωής μέσα από την συμμετοχή τους στα 2 έργα.  Παράλληλα ανοίγουμε το σχολείο μας στην τοπική κοινωνία και καλούμε κάθε φορέα της να γίνει συμμέτοχος στο έργο προβολής του τόπου μας.

Προς το παρόν οι δράσεις μας αναρτώνται στον επίσημο ιστότοπο του σχολείου μας:

2epal-xanth.xan.sch.gr

και στην σελίδα μας στο Facebook: www.facebook.com/epal2xanthis/

 

Related posts

Διαψεύδει και ο Κουίκ για επαφές με Τούρκο Καναλάρχη. Απαντήσεις και για την γκάφα με την «αναγνώριση» του ψευτομουφτή Μέτε από το ΕΚΑΒ

Δείτε 2 βίντεο από τους συλλόγους και 55 φωτογραφίες από τα στέκια στην παλιά πόλη…

Ξάνθη: 11 θέσεις εργασίας στην μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων ο Άγιος Παντελεήμονας | Δείτε την προκήρυξη

Αφήστε ένα σχόλιο