slider Γενική Καρναβάλι Ξάνθης Τελευταία Νέα

Το πρόγραμμα του Καρναβαλιού για την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 | Συναυλία με τους «3GENS»

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου

Πλατεία Δημοκρατίας

19:00

Συναυλία με τους «3GENS»

Μια παρέα φίλων μουσικών από την Κομοτηνή και την Ξάνθη, λίγο πάνω από τα τριάντα, μέχρι λίγο πάνω από τα εξήντα, συνυπάρχουν επί σκηνής εδώ και λίγα χρόνια. Μια ξεχωριστή συναυλίααφιερωμένη στα 60’ς,70’ς, 80’ς με ζωντάνια, τρελό κέφι, άφθονο ρομαντισμό και παλμό που σπανίζει. Έρχονται στην κεντρική σκηνή για μουσική απογείωση με τραγούδια που αγγίζουν μέχρι σήμερα τις καρδιές μας και όλοι θα σιγοτραγουδήσουμε από την αρχή έως το τέλος σαν μια μεγάλη παρέα. Τραγούδια με τα οποία μεγάλωσαν τρεις γενιές, πολυαγαπημένα, αξέχαστα και διαχρονικά σε ένα εξαιρετικό και πλούσιο πρόγραμμα που δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο και ακίνητο.

Γιάννης Σαβουλίδης, τύμπανα

Γιώργος Ευφραιμίδης, μπάσο

Μάκης Πατρωνίδης, ηλεκτρική κιθάρα

Γιάννης Κερζεβάνης, πλήκτρα

Τάσος Καπζάλας, πνευστά

ΠολυχρονίαΛακάκη, Σταύρος Παυλίδης και Γιώργος Πασχαλίδης, φωνητικά

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

19:30

Λαογραφική βραδιά.

Ο σύλλογος πολιτισμού και παιδείας «Ερεβάν» και η χορευτική του ομάδα από τη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας θα μας παρουσιάσει χορούς και τραγούδια του αρμένικου πολιτισμού. Ένας σύλλογος από την γειτονική χώρα με μεγάλη πολιτιστική και εκπαιδευτική οργάνωση και συνεχή παρουσία σε εκδηλώσεις της χώρας του αλλά και στο εξωτερικό.

Οργάνωση: Αρμενική Κοινότητα Ξάνθης

Δείτε το υπόλοιπο πρόγραμμα λίγο παρακάτω

 

Παλιά Πόλη Ξάνθης

09:00

Ιστορικοί περίπατοι. Γνωριμία με την τοπική ιστορία, βόλτες στα σοκάκια της παλιά πόλης και στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

Στη διάρκεια των περιπάτων, αναπτύσσεται ένας διάλογος για την ιστορία, τις ιδιαίτερες τεχνικές, την εξέλιξη και την παρουσία κάθε μορφής τέχνης στο ανθρώπινο περιβάλλον. Στο μουσείο αφηγούμαστε στιγμές από τη νεότερη ιστορία της Ξάνθης. Ημερολόγια, μαρτυρίες, αντικείμενα συνθέτουν ένα ενδιαφέρον σκηνικό. Μια βόλτα στα σοκάκια της παλιά πόλης με κατάληξη το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

Πληροφορίες για συμμετοχή στο τηλ. 2541025421. Συμμετοχή 2€, συμπεριλαμβάνεται η είσοδος στο μουσείο.

Οργάνωση: ΦΕΞ / Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

 

Πολιτιστικός Πολυχώρος Ι.Θ.Τ.Π. Αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού», καπναποθήκη «Π», Καπνεργατών 9.

19:00

Παρουσίαση βιβλίου: Όμηρος και Ανατολή στο σταυροδρόμι του Αιγαίου. Ιστορία-Αρχαιολογία-Μυθολογία.

Συγγραφέας: Ηλίας Κ. Πετρόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Αντικείμενο του βιβλίου είναι η διερεύνηση του ιστορικού υπόβαθρου που δημιούργησε τα ομηρικά έπη και τον Επικό Κύκλο. Με κριτική και αναλυτική επανεξέταση του διαθέσιμου υλικού, ο συγγραφέας δίνει στον αναγνώστη τη δυνατότητα να ερευνήσει από πρώτο χέρι την πρώιμη και καθοριστική περίοδο της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού γενικότερα.

Εισηγητές: κκ. Άνθιμος Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Μαρία Δημάση καθηγήτρια, πρόεδρος του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων χωρών του Δ.Π.Θ., Ελένη Πολυχρονιάδου, δικηγόρος, πρόεδρος Δ.Σ. Δ. Τοπείρου και ο συγγραφέας

Συντονιστές: Δημήτρης Πετρόπουλος Μηχανολόγος- Μηχανικός, Μιχάλης Σπανίδης εκδότης.

Είσοδος ελεύθερη.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα