Κοινωνία Τελευταία Νέα

Το καλύτερο καρναβάλι στον Δήμο Αβδήρων στον Πολύσιτο (pics)

20150223_122039 moytzoyrodeytera (1) moytzoyrodeytera (2) moytzoyrodeytera (3) moytzoyrodeytera (4) moytzoyrodeytera (5) moytzoyrodeytera (6) moytzoyrodeytera (7) moytzoyrodeytera (8) moytzoyrodeytera (9) moytzoyrodeytera (10) moytzoyrodeytera

Με πολύ χιούμορ μεράκι και προσωπική δουλειά τα μέλη των τοπικών συλλόγων του δήμου Αβδήρων πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία (αν εξαιρέσουμε τον καιρό) την προηγούμενη Δευτέρα (καθαρά) την καθιερωμένη τους παραδοσιακή παρέλαση του Καρναβαλιού στον Πολύσιτο. Τη παρέλαση άνοιξαν οι «Μουτζούρηδες» και ακολούθησαν αρκετά επιτυχημένα άρματα.

Αν και έβρεχε ασταμάτητα το έθιμο της Μουτζουροδευτέρας πραγματοποιήθηκε κανονικά αφού ο κόσμος δεν πτοήθηκε και το παρακολούθησε ακόμη και με ομπρέλες.

Τη σάτιρα του εθίμου απασχόλησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αλλά και ο «πολιτικός θάνατος» των κομμάτων της προηγούμενης κυβέρνησης με το απαραίτητο…γαλαζοπράσινο φέρετρο ενώ, μεταξύ άλλων, δύο καρναβαλίστριες σατίρισαν τους τηλεοπτικούς διαγωνισμού χορού, με τον Μιχάλη Χατζηευραιμίδη να δίνει στους «επίσημους» τα σχετικά καρτελάκια για τη βαθμολόγηση του χορευτικού τους !

Παρών ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, που επεσήμανε ότι το έθιμο κρατά 52 χρόνια και ότι ο κόσμος, παρά την κακοκαιρία διασκέδασε και πέρασε όμορφα με τη σάτιρα, το γέλιο και την καλή διάθεση των ανθρώπων του Πολυσίτου. Παρών και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ευχήθηκε για την καλή σαρακοστή και ανέφερε στις δηλώσεις του ότι ο ελληνικός λαός έχει αποκτήσει αισιοδοξία αλλά και ένα διαφορετικό μέλλον. Στις εκδηλώσεις παρέστη επίσης ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν, μετά από μικρή απουσία δύο ετών, ο ταλαντούχος δημοτικός υπάλληλος των Αβδήρων και καθιερωμένος στη Μουτζουροδευτέρα, Μιχάλης Χατζηεφραιμίδης, ο οποίος συνομίλησε με τον κόσμο και τους παριστάμενους, δίνοντας τον τόνο που απαιτεί το έθιμο του Πολυσίτου, που αναβίωσε για άλλη μια χρονιά.

Σχετικά Άρθρα