slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Τον πολιτιστικό σύλλογο Αβάτου “εμπλέκουν” δημοσιεύματα. Κατηγορούν την νέα Υπ. Μακεδονίας Θράκης ότι μοίρασε 269.500 ευρώ με έξι υπογραφές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου που αναδημοσιεύθηκε και από άλλα ΜΜΕ ανα την Ελλάδα η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης μοίρασε 269.500 ευρώ με έξι υπογραφές.

Το δημοσίευμα αναφέρει:

«Παραγωγικότατη» ήταν η χθεσινή μέρα για την υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου, η οποία… υπέγραψε πέντε αποφάσεις συνολικού προϋπολογισμού 203.000 ευρώ. Την περασμένη Παρασκευή είχε υπογράψει ακόμη μία, ύψους 66.500 ευρώ, για τη διοργάνωση… διήμερου διαβαλκανικού φόρουμ!

Η νέα ένοικος του Διοικητηρίου στη Θεσσαλονίκη βαδίζει στα χνάρια και στην πεπατημένη της προκατόχου – συντρόφισσάς της Κατερίνας Νοτοπούλου, η οποία έγινε πανελλαδικά γνωστή από τα πεντοχίλιαρα που μοίρασε πριν από ένα μήνα σε 43 φορείς, λίγα 24ωρα πριν αποχωρήσει από τη θέση της προκειμένου να επικεντρωθεί στην υποψηφιότητα για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης.

Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου πήρε στυλό και άρχισε να βάζει υπογραφές μοιράζοντας κρατικό χρήμα. Ανάμεσα στους… ωφελούμενους συγκαταλέγεται και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αβάντες» από το Αβατο Ξάνθης, ο οποίος χθες αιτήθηκε επιχορήγηση και η υφυπουργός με διαδικασίες… fast track την ενέκρινε! Ετσι, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες ο Σύλλογος θα λάβει 1.500 ευρώ «για χρηματοδότηση διοργάνωσης πολιτιστικής δράσης». Με το ίδιο ποσό, δηλαδή 1.500 ευρώ, επιχορηγείται και ο φορέας «Ροή ΚΟΙΝΣΕΠ», ο οποίος κατέθεσε σχετικό αίτημα στις 6 Φεβρουαρίου, δηλαδή λιγότερο από δέκα μέρες πριν από την αποχώρηση της Κατερίνας Νοτοπούλου.

Η κ. Χατζηγεωργίου εξέτασε το αίτημα και χθες υπέγραψε την απόφαση, που αφορά «χρηματοδότηση διοργάνωσης μορφωτικής-εκπαιδευτικής δράσης». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΚΟΙΝΣΕΠ, στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, καθώς και η γνωριμία και εξοικείωσή τους με ζητήματα εφαρμογής των σχετικών διεθνών συμβάσεων του ΟΗΕ. Στις 21 Δεκεμβρίου 2018 η κ. Νοτοπούλου είχε αποστείλει χαιρετισμό στην ΚΟΙΝΣΕΠ με αφορμή την 3η πανελλήνια μαθητική προσομοίωση επιτροπών του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Επίσης, χθες η κ. Χατζηγεωργίου υπέγραψε την επιχορήγηση του φορέα «Thessaloniki Pride» με το ποσό των 10.000 ευρώ. Το σχετικό αίτημα είχε κατατεθεί στις 6 Φεβρουαρίου, δηλαδή λίγες μέρες πριν από την αποχώρηση της κ. Νοτοπούλου. Το ποσό -όπως αναγράφεται στο σχετικό έγγραφο- θα διατεθεί «για χρηματοδότηση διοργάνωσης πολιτιστικής εκδήλωσης». Στην ιστοσελίδα του ο φορέας αναφέρει: «Το Thessaloniki Pride είναι μια οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών, που σκοπό έχει την ενίσχυση της κοινωνικής ορατότητας των γκέι, λεσβιών, αμφί, τρανς, ίντερσεξ και γενικότερα κάθε μειονότητας με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα ή τα χαρακτηριστικά φύλου, καθώς και την υποστήριξη της ισότητας και των δικαιωμάτων τους στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή». Το 8ο Φεστιβάλ Περηφάνιας θα πραγματοποιηθεί φέτος το Σάββατο 22 Ιουνίου.

Η επόμενη απόφαση που υπεγράφη χθες αφορά… φωτοτυπίες! Συγκεκριμένα, η κ. Χατζηγεωργίου ανέθεσε σε εταιρία της Θεσσαλονίκης να βγάζει… φωτοτυπίες για το γραφείο του… νομικού συμβούλου του υφυπουργείου! Η συνολική οικονομική αξία της ανάθεσης ανέρχεται έως το ποσό των 10.000 ευρώ. Κοντολογίς, το υφυπουργείο θα δώσει έως και 10.000 ευρώ για… φωτοτυπίες του νομικού συμβούλου του, ενώ -λογικά- θα υπάρχει κάποιο φωτοτυπικό μηχάνημα στο Διοικητήριο.

Επίσης, η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης ενέκρινε την επιχορήγηση με 180.000 ευρώ της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, της οποίας ουσιαστικά προΐσταται. Το σχετικό αίτημα κατατέθηκε από το φορέα στις 26 Φεβρουαρίου και αφορά την τακτική επιχορήγησή του. Το ποσό θα διατεθεί για την «αντιμετώπιση λειτουργικών δαπανών». Ο φορέας βρίσκεται σε φάση μετακόμισης από το Διοικητήριο σε κτίριο της οδού Φιλικής Εταιρίας. Προφανώς, μέρος των χρημάτων θα δοθεί για την αλλαγή της στέγης.

Την περασμένη Παρασκευή η κ. Χατζηγεωργίου ανέθεσε σε σύμπραξη δύο εταιριών τη «διοργάνωση Διαβαλκανικού Forum με τίτλο “Η ανάπτυξη των διαβαλκανικών υποδομών και δικτύων ως μοχλών προώθησης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας”». Η ανάθεση είναι ύψους 66.500 ευρώ. Οπως ανακοίνωσε, θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 5 και 6 Απριλίου, με τη συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων από τα Σκόπια. Στο forum, η διοργάνωση του οποίου ήταν μια πρωτοβουλία της κ. Νοτοπούλου, θα διερευνηθούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων και υποδομών μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Με άλλα λόγια, το κράτος θα πληρώσει 66.500 ευρώ για τη διοργάνωση ενός διήμερου forum όπου η κυβερνητική προπαγάνδα θα «χτυπήσει κόκκινο», με σκοπό την προβολή της συμφωνίας των Πρεσπών και των Σκοπιανών υπουργών.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Σχετικά Άρθρα