Κοινωνία Τελευταία Νέα

Σύντομα και μέσω Ιντερνέτ τα ραντεβού για τον ΕΟΠΥΥ. Καθολική απεργία των φαρμακείων της Ξάνθης

Georgiadhs

Την εκτίμηση ότι ομαλοποιείται η κατάσταση με τις τηλεφωνικές γραμμές του ΕΟΠΥΥ, έκανε προχθές ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. «Σιγά-σιγά ομαλοποιείται. Είναι μια καινούργια υπηρεσία που δεν υπήρχε και αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να μπει και στο διαδίκτυο, ώστε να μη χρειάζεται καν να πάρεις τηλέφωνο. Κάθε αρχή και δύσκολη. Κανονικά θα έπρεπε μέχρι σήμερα να έχει εξομαλυνθεί», ανέφερε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, ο κ. Γεωργιάδης εκτιμά ότι θα υπάρξει συμφωνία: «Πιστεύω ότι στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία. Κάναμε διαπραγμάτευση όλο το καλοκαίρι, διότι έχουμε κάποιες υποχρεώσεις. Καταλήξαμε σε μία συμφωνία με την Τρόικα και την υλοποιήσαμε και πήραμε το done. Αυτό που συζητάμε τώρα είναι μια υπόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης. Το θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων αφορά σε άλλο υπουργείο, το Ανάπτυξης και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Η απόφαση είναι να υποστηρίξουμε την πρόταση του υπουργείου Υγείας που είναι να μην απελευθερώσουμε τα κανάλια διανομής, αλλά η πώληση ΜΗΣΥΦΑ (μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα) εντός των φαρμακείων. Μιλάμε για φάρμακα, διότι η αγορά των ΜΗΣΥΦΑ στο σύνολο είναι 300 εκατ. ευρώ και έχουμε απελευθερώσει ήδη 170 εκατ. ευρώ, που είναι συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες».

Την ίδια ώρα πάντως στην Ξάνθη η απεργία των φαρμακείων ήταν καθολική και μόνο ένα ήταν ανοικτό για λόγους εξυπηρέτησης έκτακτων περιστατικών…. (Η αναμονή στην ουρά τεράστια ταλαιπωρία!!!).

Σχετικά Άρθρα