Κοινωνία Τελευταία Νέα

Σχολικό επίδομα για μαθητές υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Δείτε δικαιούχους & Δικαιολογητικά !!!

sxolio-744x553

Βασική προϋπόθεση είναι να μην υπερβαίνει το ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα τα 3.000 ευρώ (πραγματικό ή τεκμαρτό επίδομα) Το σχολικό επίδομα για τους μαθητές ανέρχεται στο ποσό των 300,00 ευρώ ετησίως για κάθε παιδί μαθητή υποχρεωτικής εκπαίδευσης και καταβάλλεται μετά τη λήξη έκαστου σχολικού έτους. Σε κάθε περίπτωση με την συμπλήρωση του 16 ου έτους της ηλικίας του παύει να καταβάλλεται το εν λόγω επίδομα.

Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων

κρατών-μελών της Ε.Ε., που έχουν ανήλικα τέκνα που φοιτούν σε δημόσια σχολεία υποχρεωτικής εκπαίδευσης

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

Η απόφαση αναφέρει ότι με τη λήξη του σχολικού έτους οι δικαιούχοι του επιδόματος υποβάλλουν τις αιτήσεις στο διευθυντή του οικείου σχολείου, ο οποίος εκδίδει ειδική βεβαίωση από την οποία προκύπτει η εγγραφή του μαθητή σε τάξη υποχρεωτικής εκπαίδευσης και η κανονική παρακολούθηση των μαθημάτων κατά το σχολικό έτος που έληξε.

Ακόμη, απαραίτητο είναι το αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση ή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του ίδιου έτους (Έντυπου Ε1) αν κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης δεν έχει παραληφθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης υποβάλλεται σχετική υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την Εφορία.

Οι αιτήσεις διαβιβάζονται στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία μετά την συγκέντρωση όλων των δικαιολογητικών από τα σχολεία που υπάγονται στη χωρική αρμοδιότητα αυτής, ελέγχει την πληρότητα των δικαιολογητικών και τα προωθεί στις οικείες Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου για την έκδοση του σχετικού χρηματικού εντάλματος.

Προσοχή : Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έχει οφειλές προς τη Δ.Ο.Υ η αρμόδια εφορία θα παρακρατήσει το συγκεκριμένο ποσό.

Επισυνάπτουμε τα pdf που μπορείτε να κατεβάσετε:

Dikaiologitika_Diadikasia

FEK-Eisodiamtiki-enisxisi-2014

Aitisi

YpefthiniDilosi

Σχετικά Άρθρα