slider Αθλητικά Τελευταία Νέα

Στα βήματα του Οδυσσέα περπάτησαν οι πεζοπόροι του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ (30 φωτογραφίες)

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν οι 90 συμμετέχοντες, από όλη την Θράκη, στην 5η πεζοπορική διαδρομή του ΔΡΟΜΕΑ, οι οποίοι γύρισαν τον χρόνο αιώνες πίσω και βρέθηκαν ανάμεσα στους μύθους της Οδύσσειας, των Καβυρείων μυστήριων, στους ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς χρόνους, αλλά και στην εποχή του Φιλίππου και της Ολυμπιάδας.

Πέρα όμως από το ιστορικό της κομμάτι, η πεζοπορία Μαρώνειας-Πετρωτών, περιείχε 12,5 περίπου χλμ ήπιας άσκησης, δίπλα στην θάλασσα, ανάμεσα σε ελιές και βράχους, κάνοντας και τον πιο απαιτητικό φυσιολάτρη, να αισθανθεί «χορτάτος» στο τέλος της διαδρομής. Με την σωστή οργάνωση από πλευράς στελεχών του ΔΡΟΜΕΑ, αλλά και την παρουσία 10 μελών της ελληνικής ομάδας διάσωσης Ροδόπης, οι πεζοπόροι αφέθηκαν στο να απολαύσουν και μόνο τις χαρές της διαδρομής.

Η επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο Μαρώνειας, ήταν συγκλονιστική, όταν μάλιστα γνωρίζουμε την προσπάθεια του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών και πολλών άλλων φορέων, όπως η προεδρεία της Δημοκρατίας, να ενταχθεί στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς.

Τον τερματισμό στα Πετρωτά, ακολούθησε ένα γρήγορο πρόγραμμα στρέτσιγκ και με τα λεωφορεία επιστροφή στην πλατεία της Μαρώνειας. Τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου γυναικών Μαρώνειας, η ΙΠΠΑΡΧΙΑ , με τα καλούδια τους καλωσόρισαν τους πεζοπόρους, κάτι που έκαναν με χαρά και ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, όπως και ο γνωστός Μαρωνίτης Κούλης Ταξιλδάρης, πρώην πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Οι δύο πολιτικοί εξήραν την σημασία τέτοιων επισκέψεων ανάδειξης της περιοχής και προέτρεψαν τους πεζοπόρους, να επαναλάβουν σύντομα την όμορφη αυτή δράση.

Ακολούθησαν επισκέψεις στο μουσείο της Μαρώνειας και στο ιστορικό δημοτικό σχολείο της, με την εκδρομή να ολοκληρώνεται, με ένα υπέροχο γεύμα σε τοπική ταβέρνα.

Ως ένδειξη καλής σχέσης μεταξύ τους, οι σύλλογοι ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ και Σύλλογος Γυναικών Μαρώνειας, η ΙΠΠΑΡΧΙΑ, υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας.

Το ΔΣ του ΔΡΟΜΕΑ ευχαριστεί το σύλλογο γυναικών, αλλά και τους τοπικούς πολιτικούς  για την όμορφη φιλοξενία τους, την ταβέρνα του Στράτου για την άψογη περιποίηση, όπως και το κατάστημα V15 του Γιώργου Βολουδάκη, για την έκπτωση που προσέφερε στους πεζοπόρους του ΔΡΟΜΕΑ.

Τα ΜΜΕ που προσφέρθηκαν να προβάλουν την δράση, ως χορηγοί επικοινωνίας, την εφημερίδα Γνώμη, το Maximum FM και την Ροδόπη Τηλεόραση, η οποία μάλιστα είχε και ζωντανή κάλυψη στην υποδοχή στην Μαρώνεια.

Τέλος ιδιαίτερες ευχαριστίες στους συμμετέχοντες κάθε ηλικίας, που στηρίζουν από την πρώτη κιόλας δράση τις πεζοπορικές διαδρομές του.

Οι 6η πεζοπορική διαδρομή είναι ήδη έτοιμη να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες και προτρέπει στους φίλους του ΔΡΟΜΕΑ, να προετοιμάζονται.

Σχετικά Άρθρα