slider Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Στα άκρα η κόντρα Μητρόπολης και μοναχής Άννας. Αλλάχθηκαν οι κλειδαριές από το μοναστήρι. Νέα ανακοίνωση της «γερόντισσας»

Στα άκρα φαίνεται ότι έχει οδηγηθεί η κόντρα μεταξύ της Μητρόπολης Ξάνθης και της γερόντισας Άννας που διαχειριζόταν μέχρι χθες το ησυχαστήριο του Αγίου Πορφυρίου στον Γέρακα Ξάνθης. Σύμφωνα με την γερόντισσα χθες άνθρωποι της Μητρόπολης πήγαν στο μοναστήρι και άλλαξαν όλες τις κλειδαριές, αφήνοντας τις μοναχές να έχουν πρόσβαση ΜΟΝΟ στα κελιά τους αλλά σε κανέναν άλλο χώρο του κτιριακού συγκροτήματος. Η Μοναχή Άννα μετά το βίντεο που δημοσιοποίησε χθες σήμερα επανέρχεται με νέα ανακοίνωση, την οποία παραθέτουμε παρακάτω.

Ιερόν Ησυχαστήριον Ἁγίου Πορφυρίου Γέρακα Ξάνθης

Ανακοινωση…..

Νεα καταφορη παραβιαση ανθρωπινων δικαιωματων θρησκευτικων ελευθεριων και προσωπικου απορρητου ελαβε χωρα χθες στην Θρακη στο Ιερο Ησυχαστηριο του Αγιου Πορφυριου οταν κρυφα σαν τους κλεφτες εισεβαλαν ανθρωποι της Μητροπολεως Ξανθης και αλλαξαν κλειδαριες στο οικημα των μοναζουσων στην εκκλησια και στα παρεκκλησια του ησυχαστηριου ετσι ωστε να ειναι αδυνατη η επιτελεση των θρησκευτικων τους δικαιωματων η παραβιαση του αβατου του χωρου των μοναζουσων και η στερηση του απολυτου δικαιωματος της ελευθεριας των οταν ο καθενας μπορει να μπει μεσα και να απειληση την ζωη τους….
Κανουμε εκκληση προς τον κ.εισαγγελεα να επεμβει και να βοηθηση την λειτουργια του Ιερου Ησυχαστηριου στην ευαισθητη περιοχη της Θρακης…..

Σχετικά Άρθρα