Κόμματα Τελευταία Νέα

Σταύρος Θεοδωράκης : Το Ποτάμι ήρθε να ποτίσει καινούργια χωράφια

theodorakhs pretenterhs

Συνέντευξη έδωσε πριν λίγες ημέρες ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο επικεφαλής του τρίτου κόμματος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις στον Γιάννη Πρετεντέρη. Από την συνέντευξη αυτή ξεχωρίσαμε τα κυριότερα σημεία και σας τα παρουσιάζουμε:

– Το Ποτάμι δεν ήρθε να ποτίσει τα παλιά χωράφια. Ήρθε να ποτίσει καινούρια χωράφια, παραγωγικά. Και τα παλιά χωράφια της χώρας, δηλαδή η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον δεν θέλουν πότισμα, θέλουν όργωμα, γιατί είναι γεμάτα ζιζάνια και βάτους.

– Είναι μέρες δύσκολες και ειδικά για τον κ. Τσίπρα σε σχέση με τα Ποτάμια. Είναι το “Βατερλό του Τάμεση” και των στελεχών του. Οι κύριοι Μηλιός και Σταθάκης είπαν στο Λονδίνο ότι θα συνεργαστούν με το Ποτάμι, δηλαδή ότι έχουν έναν ευρωπαϊκό εταίρο στην Αθήνα. Αυτή είναι η διγλωσσία τους, στο εξωτερικό ο ΣΥΡΙΖΑ λέει για Ποτάμι και στο εσωτερικό που θέλει να συγκινήσει ένα λαϊκίστικο κοινό, λέει Καμμένος.

– Kαι με τον κ.Βενιζέλο θα συναντηθώ. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν εχθροί στο πολιτικό σύστημα. Υπάρχουν αντίπαλοι. Υπάρχουν πράγματα που μας χωρίζουν και είναι πάρα πολλά. Αλλά με όλα τα κόμματα θα συζητήσουμε, εάν αυτό είναι το καλό της χώρας. Δεν θα μιλήσουμε με τα κόμματα για τη σωτηρία των κομμάτων.

– Το χρέος δεν είναι εθνική υπόθεση; Δεν είναι εθνική υπόθεση η σχέση μας με την Ευρώπη; Βγαίνεις και λες ότι είναι εθνική υπόθεση η σχέση μας με την Τουρκία, αλλά για το χρέος θα πάω μόνος μου. Το μεγαλύτερο εθνικό θέμα αυτή τη στιγμή δεν είναι η σχέση μας με την Τουρκία. Το μεγαλύτερο εθνικό θέμα σήμερα είναι το χρέος και οι πληγές στην κοινωνία.

– Eίπα ότι εγώ θα σώσω τη χώρα, εσύ θα σώσεις την χώρα, αυτός θα σώσει την χώρα. Κάποιοι που θέλουν να λέγονται κεντροαριστεροί, μπερδεύουν τον Παπαδόπουλο με τον Καζαντζάκη και είπαν ότι ο Θεοδωράκης αυτά που λέει θυμίζουν Παπαδόπουλο. Αυτά που λέει ο Θεοδωράκης, είναι διδάγματα του Καζαντζάκη. Και τους θυμίζω ότι ο Καζαντζάκης λέει ότι αν δεν σωθεί η χώρα, θα φταίω εγώ, θα φταίει δηλαδή ο πολίτης.

– Οι παθογένειες του πολιτικού συστήματος έχουν κάνει τα Κόμματα να μοιάζουν απολύτως μεταξύ τους. Τα ίδια πράγματα που κάνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ τα είχε κάνει η Νέα Δημοκρατία, τα είχε κάνει και το ΠΑΣΟΚ. Και κάτι παραπάνω: τα ίδια πράγματα που έχει υποσχεθεί η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ υπόσχεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

– Έχω ακούσει ότι με πληρώνει ο Μπόμπολας, με πληρώνει ο Κόκκαλης, ο Αλαφούζος, έχουν ακουστεί σχεδόν όλα. Ο Μαρινάκης, ο Μελισσανίδης τώρα τελευταία. Όλοι με πληρώνουν. Είναι μια λάσπη, την οποία διακινούν αυτοί που ζουν από τα λεφτά του λαού στο κομματικό σύστημα.

– H χώρα δε θα καταστραφεί από αυτούς που κάνουν το κακό και το παράλογο. Η χώρα θα καταστραφεί από αυτούς που δεν αντιστέκονται στο κακό και στο παράλογο. Στην κακή κυβέρνηση του Σαμαρά- Βενιζέλου και στο παράλογο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα