slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

ΣΟΚ στη ΣΕΚΑΠ: Επικυρώθηκε το πρόστιμο των 38 εκατομμυρίων!

Δύσκολες ώρες για την καπνοβιομηχανία της Ξάνθης και τους 170 εργαζόμενους μετά την απόρριψη της προσφυγής.

 

Σοκ προκαλεί στη διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ, αλλά και στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης, η απόφαση του Εφετείου Κομοτηνής να επικυρώσει ουσιαστικά το πρόστιμο των 38,2 εκατ. ευρώ που είχε επιβάλει το οικείο τελωνείο στην ακριτική καπνοβιομηχανία, απορρίπτοντας την προσφυγή της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΣΕΚΑΠ καλείται να πληρώσει το υπέρογκο αυτό πρόστιμο για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές του 2008, δηλαδή για μια υπόθεση που χρονολογείται πέντε χρόνια πριν εξαγοραστεί από τον όμιλο Σαββίδη και η η οποία της γνωστοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016, δηλαδή τρία χρόνια μετά την εξαγορά της!

Ωστόσο, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτές τις αιτιάσεις της ΣΕΚΑΠ, η οποία πλέον καλείται, σε περίπτωση που απορριφθεί η προσφυγή της σε δεύτερο βαθμό, να προχωρήσει στην άμεση καταβολή των 38, 2 εκατ. ευρώ (τα 20 εκατ. ευρώ είναι προσαυξήσεις).

Όπως είναι λογικό, το εξοντωτικό πρόστιμο αναμένεται να αποτελέσει ταφόπλακα για τη βιομηχανία της Ξάνθης, η οποία, υπό τη νέα ιδιοκτησία, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κατάφερε να πραγματοποιήσει -μάταια όπως φαίνεται- σημαντικά βήματα ανάκαμψης.

Και λέμε μάταια διότι, κακά τα ψέματα, η πληρωμή ενός τέτοιου προστίμου δεν υπαγορεύεται από καμία επιχειρηματική λογική γενικά, πόσω μάλλον όταν αφορά μία εταιρεία με τα χαρακτηριστικά και τα μεγέθη της ΣΕΚΑΠ.

 

Περισσότερα εδώ: http://www.voria.gr/article/sok-sti-sekapepikirothike-to-prostimo-ton-38-ekat-skepsis-gia-louketo

Σχετικά Άρθρα