slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Σημαντική πρωτοβουλία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής δίνει ώθηση στην Ξάνθη! (Δείτε Φωτογραφίες και video από το συνέδριο)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Χορηγός Επικοινωνίας xanthinews.gr

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα Σάββατο πρώτη μέρα το διεθνές επαγγελματικό συνέδριο με τίτλο «Ξάνθη- Εναλλακτικές Προοπτικές: από τις γαστρονομικές αναζητήσεις στη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη», που διοργανώθηκε από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, στο ξενοδοχείο Elisso της Ξάνθης.

Στον χώρο παραβρέθηκαν αρκετοί ενδιαφερόμενοι καθώς και οι τοπικές αρχές της Ξάνθης και εκπρόσωποι φορέων.

Πιο αναλυτικά η Αμερικανική Γεωργική Σχολή στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», μαζί με τους συντελεστές του προγράμματος κατάρτισης στον εναλλακτικό τουρισμό διοργανώνουν στην Ξάνθη (8 και 9 Ιουνίου), διεθνές επαγγελματικό συνέδριο με τίτλο «Ξάνθη: Εναλλακτικές Προοπτικές – από τις γαστρονομικές αναζητήσεις στη βιώσιμη και ηθική ανάπτυξη» και διαδραστική επίδειξη δράσεων πολιτισμικού τουρισμού και τουρισμού ευεξίας.
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης και αναπτύχθηκε σε δύο άξονες. Ο πρώτος αφορά στην προβολή, αξιοποίηση και ανάδειξη της αυτόχθονης φυλής της βραχυκερατικής αγελάδας ως πολιτιστικού πόρου και εργαλείου μάρκετινγκ, και ο δεύτερος στον πολιτισμικό τουρισμό και τον τουρισμό υγείας και ευεξίας, στην χρήση της τεχνολογίας και στην αναγκαιότητα της διαχείρισης ποιότητας και υπηρεσιών πιστοποίησης.

Δείτε ένα μικρό απόσπασμα υπό το συνέδριο σήμερα το πρωί:

Δείτε φωτογραφίες:

Περισσότερα για το συνέδριο:

Η διαδραστική επίδειξη των νέων τάσεων πολιτισμικού τουρισμού και τουρισμού ευεξίας θα ακολουθήσουν την επόμενη μέρα του Συνεδρίου.
Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», είναι μια πρωτοβουλία ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων στον αγροδιατροφικό τομέα, της οποίας ηγείται το Πανεπιστήμιο Rutgers σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.
Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Αύριο Κυριακή το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι το εξής:
Κυριακή 9 Ιουνίου 2019
«Διαδρομές Υγείας και Ευεξίας» 10.00 – 11.00
Σημείο συνάντησης: Θεματικό Πάρκο «Λιμνίο», Ξάνθη
Οι εκπαιδευόμενοι ανταποκρινόμενοι στις νέες τάσεις του τουρισμού ευεξίας και του συνεδριακού τουρισμού, θα επιδείξουν με την συμμετοχή του κόσμου «κινητικές δραστηριότητες εντός αστικού περιβάλλοντος», με σκοπό να αναδειχθεί η χρήση των δημοτικών πάρκων της Ξάνθης ως μέρη/τοποθεσίες ευεξίας και υπαίθριας αναψυχής.

«Προσωπικές Γεωγραφίες» 11.30 – 14.00
Σημείο συνάντησης: Εlysso Xenia Hotel Du Nord
Οι εκπαιδευόμενοι με τη βοήθεια ηθοποιών και ξεναγού θα προσπαθήσουν να φωτίσουν και να ακολουθήσουν τα βήματα των Ελλήνων, Τούρκων και Εβραίων, φτωχών και πλουσίων που έζησαν και χάθηκαν, από το τέλος του 19ου αιώνα έως τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην Ξάνθη. Πρόκειται για δραματοποιημένη αφήγηση μιας ιστορίας, προϊόντος μυθοπλασίας με αληθοφανή στοιχεία, όπου οι ιστορίες των πρωταγωνιστών πλέκονται, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μεταφερθούν νοερά σε άλλη εποχή, να βιώσουν και να παρασυρθούν από χρώματα, εικόνες και καλά κρυμμένα μυστικά! Κατά την διάρκεια των δράσεων αυτών, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το γευστικό μωσαϊκό της πολυπολιτισμικής Ξάνθης, στην οποία προηγουμένως έχουν «περπατήσει» με τις αισθήσεις τους.

 

 

Σχετικά Άρθρα