slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

«Σαρώσει» τη χώρα σήμερα Σάββατο ο «Ετεοκλής» με βροχές και χιόνια

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά «φέρνει» ο «Ετεοκλής» σήμερα Σάββατο. Πιο αναλυτικά, βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ από το πρωί θα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Καταιγίδες αναμένονται κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν έως το πρωί στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές των δυτικών και βορειοδυτικών ηπειρωτικών.

Η πρόγνωση για Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές από το μεσημέρι στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα από τις πρώτες πρωινές ώρες στη δυτική Μακεδονία. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας, όπου θα είναι κατά τόπους πυκνές μέχρι το μεσημέρι. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά και το βράδυ στη δυτική Μακεδονία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σχετικά Άρθρα