Αθλητικά Τελευταία Νέα

Σήμερα το μεσημέρι έγινε η παρουσίαση του νέου προπονητή της Skoda Ράζβαν Λουτσέσκου

Skoda razban loytsesko (2) Skoda razban loytsesko Skoda razban loytsesko (1)

Το μεσημέρι της Πέμπτης στο συνεδριακό χώρο του Le Chalet πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου προπονητή της SKODA ΞΑΝΘΗ Ράζβαν Λουτσέσκου. Την παρουσίαση του τεχνικού της ομάδας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Άρης Πιαλόγλου ο οποίος καλωσόρισε τον νέο προπονητή με μία ανθοδέσμη και την παρακάτω σύντομη ομιλία.

«Εκ μέρους του μεγαλομετόχου κ. Πανόπουλου του Δ.Σ. και όλης της αθλητικής οικογένειας της SKODA ΞΑΝΘΗ καλωσορίζουμε το νέο μας προπονητή κ. Λουτσέσκου. Είμαστε σίγουροι ότι με την βοήθεια όλων αλλά και με τις εμπειρίες που έχει ο κ. Λουτσέσκου θα έχουμε μία πετυχημένη πορεία στο τρέχον πρωτάθλημα. Του ευχόμαστε «καλώς ήρθε» και να είναι σίγουρος ότι θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.»

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ράζβαν Λουτσέσκου.

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω «καλησπέρα» (σ.σ. στα ελληνικά) σε όλους. Ευχαριστώ που ήρθατε εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο για την εισαγωγή έκανε. Αυτή ήταν μία πολύ ωραία κατάσταση για μένα γιατί στη χώρα μου δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες εκδηλώσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Όπως είπα και στους παίκτες σήμερα το πρωί δεν είμαι εδώ για να τους διδάξω ποδόσφαιρο αλλά είμαι εδώ για να δουλέψω μαζί τους και να βελτιωθεί η ομάδα συνολικά και ο καθένας ατομικά και στο τέλος να είμαστε όλοι χαρούμενοι μετά τον επίσημο ποδοσφαιρικό χρόνο. Όλα έγιναν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα για μένα κι αυτή τη στιγμή είμαι αναγκασμένος να ξεκινήσω ανάμεσα σε δύο επίσημα παιχνίδια τη χρονιά μου. Θα είναι δύσκολη η περίοδος στην αρχή καθώς θα χρειαστούμε κάποιο χρόνο για προσαρμοστούμε στη νέα φιλοσοφία και νοοτροπία. Θα συλλέξω πολλές πληροφορίες για τους παίκτες και για την ομάδα αλλά και για την ελληνική γλώσσα ποδόσφαιρο. Σ’ αυτή την περίοδο μπορούμε να παίξουμε με αποφασιστικότητα γιατί είναι πολύ σημαντικό για να βοηθηθούν τόσο οι παίκτες, όσο και ο προπονητής και το προσωπικό έτσι ώστε να φτιάξουμε μία καλή ομάδα σε μικρό διάστημα. Είναι μία διαφορετική εμπειρία για μένα η νέα χώρα, με διαφορετική κουλτούρα και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ τόσο για την επαγγελματική αλλά και για την προσωπική μου ζωή.»

Στην συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις:

Για το αν θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας στο επόμενο παιχνίδι: «Είμαι στις προπονήσεις αλλά ακόμη δεν συμμετέχω ενεργά στην προετοιμασία της ομάδας. Η δουλειά μου ξεκινά από την Τρίτη.»

Για την φιλοσοφία του στο ποδόσφαιρο: «Μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο αλλά δεν μιλάμε μόνο γι’ αυτό. Χρειάζεται η ισορροπία και γενικά η σωστή συμπεριφορά μέσα στον αγώνα. Σαν στυλ προτιμώ το επιθετικό ποδόσφαιρο όμως πρέπει να κοιτάξουμε τα πάντα γύρω από την ομάδα.»

Για τις πρώτες του πληροφορίες για την SKODA ΞΑΝΘΗ: «Γνωρίζω ότι μεγαλομέτοχος είναι για πολλά χρόνια στο τιμόνι της ομάδας και η ομάδα στην Α! Κατηγορία. Ξέρω ότι πέρσι δεν ήταν καλή σαιζόν αν και ξεκίνησε πολύ καλά, σχεδόν ιδανικά. Φέτος η ομάδα «χτίστηκε» για καλά αποτελέσματα και για να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται. Ξέρω ότι γύρω από την ομάδα όλοι είναι φιλόδοξοι και ενθουσιώδεις και θέλουν να πετύχουν πράγματα. Είμαστε όλοι εδώ μαζί για να πάρουμε το μάξιμουμ από το κάθε παιχνίδι χωρίς να σκεφτόμαστε πολύ μακριά. Βήμα με βήμα μπορούμε να χτίσουμε και την δική μας αυτοπεποίθηση αλλά και την αγωνιστική μας εικόνα δίνοντας το 100% των δυνατοτήτων μας σε κάθε παιχνίδια.»

Για τον αριθμό των παικτών στο ρόστερ: «Οι 29 ποδοσφαιριστές είναι ένας νορμάλ αριθμός καθώς υπάρχουν δύο διοργανώσεις που συμμετέχουμε.»

Για τον θεσμό του κυπέλλου: «Δεν γνωρίζω πολύ καλά την διοργάνωση. Έτυχε η πρώτη μου παρουσία στην ομάδα να είναι σε παιχνίδι κυπέλλου. Κοιτάμε να περνάμε τον κάθε επόμενο γύρο. Το κύπελλο είναι ένας στόχος που κυνηγούν όλες οι ομάδες. Χθες μετά το παιχνίδι, συναντήθηκα με τους παίκτες και τους συνεχάρηκα για την επιτυχία. Προχωράμε στο επόμενο παιχνίδι.»

Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που συνάντησε: «Ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη για μένα. Πολύ λίγες ομάδες έχουν αυτή την οργάνωση και τις εγκαταστάσεις. Εδώ ο κάθε προπονητής έχει ότι μπορεί να φανταστεί. Δεν είναι όμως μόνο οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Νιώθω πολύ «ζεστά» εδώ και θεωρώ πως είναι εξαιρετικό το κλίμα. Κι αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που διάλεξα την Ξάνθη.»
Για όλους τους λόγους που είπε το «ναι» στην SKODA ΞΑΝΘΗ: «Οι εγκαταστάσεις και η υποδομή, το γεγονός ότι ήταν μία νέα εμπειρία για μένα, οι ποιοτικοί παίκτες που διαθέτει. Μπορούμε να πετύχουμε πράγματα με καλή δουλειά.»

Για το αν γνωρίζει παίκτες της ομάδας: «Ξέρω τον Καπετάνο από την Ρουμανία όπου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Είναι ένας ιδανικός παίκτης που θέλει να κερδίζει και να δουλεύει στις προπονήσεις. Μπορεί να δώσει κίνητρο και στους συμπαίκτες του.»

Για το αν χρόνος μέχρι να επέλθει η συμφωνία ήταν μεγάλος: «Όχι. Ήταν πολύ σύντομη η επιλογή μου.»

Για το αν είδε παιχνίδια της SKODA ΞΑΝΘΗ: «Δεν είδα περσινά παιχνίδι. Θέλω να αφοσιωθώ στο παρόν και να αναλύσω τα επόμενα παιχνίδια για να πληροφορηθούν οι παίκτες σωστά. Σίγουρα θα δω παιχνίδια από φετινή Superleague για να έχω πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.»

Στην συνέχεια παρουσιάστηκε ο βοηθός του Ραζβάν Λουτσέσκου, Ντιέγκο Λόγκο ο οποίος δήλωσε: «Θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω τον προπονητή, την ομάδα κι όλους όσους επέλεξαν να είναι εδώ να πετύχουμε στόχους.»

Σχετικά Άρθρα