slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Π.Σγουρίδης: Οι εθνικές εκλογές είναι πολύ κοντά (ηχητικό από συνέντευξη)

Σε εθνικές εκλογές πολύ σύντομα , ίσως και πριν από τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές, εκτιμά ότι οδηγούν οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις με την αποχώρηση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ από τη συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος σε κάθε τόνο –σ.σ: και σε κάθε ερώτημα που του ετέθη! – επαναλαμβάνει ότι οι ΑΝ.ΕΛ και ο Πάνος Καμένος δεν αιφνιδίασαν κανέναν και έκαναν πράξη τις δεσμεύσεις τους. Μάλιστα οι ΑΝ.ΕΛ , είπε, είναι προετοιμασμένοι έχοντας έτοιμο το 60% των ψηφοδελτίων για τις εθνικές εκλογές.

Παρέπεμψε στους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν κυβερνητικά αξιώματα, να αιτιολογήσουν τη στάση τους και να εξηγήσουν γιατί απέρριψαν βασική αρχή του κόμματος, διατυπωμένη από το 1ο Συνέδριο και επικαιροποιημένη και στα υπόλοιπα, ότι το όνομα Μακεδονία δεν παραχωρείται, απαντώντας σε ερώτημα ακροατή.

Δήλωσε ότι εκτός από κορυφαία θέματα αρχών , όπως η Ορθοδοξία και φυσικά το Σκοπιανό και τα εθνικά, η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛ ψηφίζει κατά συνείδηση και έτσι αιτιολόγησε την απόφαση για μη διαγραφή των βουλευτών που δεν κατέχουν κυβερνητικές θέσεις και ξεκαθάρισαν δημόσια τη στάση τους εδώ και καιρό , όπως οι κ.κ.Παπαχριστόπουλος, Ζουράρις – ο τελευταίος είναι συνεργαζόμενος με τους ΑΝ.ΕΛ- και όχι ως κίνηση τακτικής για τη μη διάλυση της Κ.Ο. του κόμματος.

Θεωρεί ότι η στάση των ΑΝ.ΕΛ για το Σκοπιανό είναι καθαρή και έντιμη εξ’ αρχής καθώς ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή της πολιτικής σύμπραξης διότι ήταν μια από τις κόκκινες γραμμές των ΑΝ.ΕΛ . Αυτός –είπε- ήταν και ο λόγος της απομάκρυνσης του Νίκου Κοτζιά από την κυβέρνηση. Οι ΑΝ.ΕΛ ήταν ενήμεροι για διμερείς συζητήσεις με τα Σκόπια αλλά ποτέ δεν ενέκριναν σύναψη και υπογραφή συμφωνίας για το όνομα, κάτι στο οποίο οδήγησαν τελικά οι διμερείς συζητήσεις.

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης που παραχώρησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα