Lifestyle Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Πρώτη Απονομή “Βραβείων Γυναικών ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ” 2014

VICKYEXALEIPT_resize exaleiptonwomen_resize

Σε μια λαμπερή εκδήλωση, στο κατάμεστο από κόσμο Αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Απριλίου 2014, η απονομή των «ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» 2014, που θεσμοθέτησε το «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ», o Όμιλος Γυναικών Πειραιά για τις Τέχνες, τα Γράμματα, τον Πολιτισμό, τις Επιστήμες.

Ο Όμιλος «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» θεσμοθέτησε τα βραβεία με σκοπό να αναδείξει γυναίκες πρότυπα, να ενθαρρύνει τις γυναίκες προς τη δημιουργία και να τιμήσει ξεχωριστές προσωπικότητες.

Τα Βραβεία έλαβαν κατά σειρά απονομής:

Βραβείο Επιστήμης η κ. Ευαγγελία Τσουκαλά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παλαιοντολογίας στο Α.Π.Θ. για το σημαντικό ανασκαφικό και ερευνητικό της έργο στην Δυτική Μακεδονία. Το βραβείο έδωσε ο κ. Γιώργος Θεοδώρου, Διδάκτωρ Παλαιοντολογίας – Στρωματολογίας και Διευθυντής του Μουσείου Παλαιοντολογίας Γεωλογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Βραβείο Πολιτισμού η κ. Βίκυ Μπαφατάκη, Αρχαιολόγος- Επικοινωνιολόγος, Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca στο Βατικανό, για την εθελοντική προσφορά της στον Πολιτισμό και στις διαπολιτισμικές σχέσεις των λαών και ως διεθνής πρέσβειρα του Ελληνικού Πολιτισμού, που συστήνει την Ελλάδα και σπουδαίους Έλληνες στο Εξωτερικό. Το βραβείο έδωσε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Βραβείο Λογοτεχνίας η κ. Λένα Μαντά, Συγγραφέας για το συγγραφικό της έργο, σε συνδυασμό με την τεράστια απήχησή του και τη διαδραστική της σχέση με τους αναγνώστες της. Το βραβείο έδωσε ο Πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά, Λογοτέχνης και Ποιητής κ. Νίκος Παπαγιαννάκης.

Βραβείο Θεάτρου η κ. Μαρία Πρωτόπαππα, Ηθοποιός και Σκηνοθέτης για την συνολική πορεία και προσφορά της. Πρόκειται για μια χαρισματική ηθοποιό, που έχει προσφέρει ανεπανάληπτες ερμηνείες, υψηλής καλλιτεχνικής αξίας και απαράμιλλης αισθητικής. Το βραβείο έδωσε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Σκηνοθέτης κ. Τάκης Τζαμαργιάς.

Βραβείο Εικονογράφησης η κ. Έφη Λαδά, Εικονογράφος Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου για τις μοναδικές, ονειρικές και μαγικές εικόνες που φιλοτεχνεί. Το βραβείο έδωσε ο Ηθοποιός και Σκηνοθέτης κ. Νίκος Ορφανός.

Βραβείο Ναυτικής Παράδοσης η κ. Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου, Συγγραφέας- Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας, για την ιστορική της έρευνα και διάσωση της Ναυτικής μας Παράδοσης και Κληρονομιάς. Το βραβείο έδωσε ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Π.Ν. κ. Γιώργος Λεβέντης.

Βραβείο Εθελοντισμού η κ. Έλενα Σερεπίσου, ιδρύτρια του κοινωνικού σπιτιού «ΑΓΑΠΩ», για την εθελοντική και ανιδιοτελή προσφορά αγάπης στους συνανθρώπους μας. Το βραβείο έδωσε ο Εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιά κ. Σεραφείμ, Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά, Πατέρας Δανιήλ Ψωίνος.

Βραβείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας η κ. Τίνα Κοντάκου-Κόζη, που κατάφερε με πείσμα και μόχθο, να μετατρέψει ένα μικρό ανθοπωλείο στον Πειραιά, σε μια μεγάλη και εξαιρετικά επιτυχημένη επιχείρηση. Το βραβείο έδωσε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γιώργος Σταματογιάννης.

Τα «Βραβεία Γυναικών ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» 2014 παρουσίασε εξαιρετικά ο Δημοσιογράφος και μέλος των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca Γιάννης Μούτσος, του οποίου η συμμετοχή ήταν εθελοντική, ανιδιοτελής και πολύτιμη.

Τα βραβεία, που έχουν τη μορφή της Καρυάτιδας φιλοτέχνησε ανιδιοτελώς ο εικαστικός Σταύρος Τζώρτζος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές κ. Παναγιώτης Μελάς και κ. Αναστάσιος Νεράντζης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά κ. Νικόλαος Βλαχάκος, ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Κουβάτσος, ο Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου σε Θέματα Παιδείας κ. Κώστας Παράσχος, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Δέσποινα Αρβανίτου, ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Μιχάλης Τσεκούρας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ΣΜΥΝ κ. Ελευθέριος Σφακτός, η Πρόεδρος της Π.Ε.Λ.Τ. κ. Αναστασία Μαντούδη και μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.Λ.Τ., η Πρόεδρος της «Πολύμορφης» κ. Ξανθένια Μαντά, τα μέλη των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca κ. Φανή Αδαμοπούλου, κ. Γιώργος – Νεκτάριος Δελής, κ. Νίκη Δελή, κ. Τάσος Ζήσης, κ. Κατερίνα Νίκου, κ. Γαρυφαλλιά Ντζιούνη, κ. Αγγελική Τριάντη, κ. Χαρά Χατζηαποστόλου – Αννίνου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής κ. Σάββας Σάββας, η Συγγραφέας κ. Νατάσσα Γκουτζικίδου, η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη κ. Βασιλική Γανωτοπούλου, μέλη του Ομίλου, πλήθος κόσμου, φίλοι του ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ και του Πολιτισμού.

Σχετικά Άρθρα