Κόμματα Τελευταία Νέα

Πρόταση της Λαϊκής Αντίστασης για κοινή δράση στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και τους μαζικούς φορείς

Οι ανταγωνισμοί και ο πόλεμος συνεχίζουν και εντείνονται. Τα εδάφη της Συρίας και της Μέσης Ανατολής έχουν μετατραπεί σε ένα μαζικό νεκροταφείο του ιμπεριαλιστικού πολέμου. ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία, αναμετρώνται για το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι της αιματοβαμμένης πίτας, ενώ δε λείπουν και οι επικίνδυνες παρεμβάσεις των περιφερικών δυνάμεων (Τουρκία, Σ. Αραβία, Ιράν). Είμαστε μπροστά σε μια αντιπαράθεση «όλοι εναντίον όλων», με τους κινδύνους για συνολικότερη ανάφλεξη να είναι ορατοί και κατατεθειμένοι από όλες τις πλευρές. Η εκεχειρία και οι προσπάθειες συνεννόησης μεταξύ των βασικών ιμπεριαλιστικών παιχτών μυρίζουν καμένη σάρκα, στην ουσία είναι μια μάχη χαρακωμάτων, θα είναι πρόσκαιρες και γίνονται στο φόντο περεταίρω έντασης των ανταγωνισμών,.

Η παρουσία της αρμάδας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, την οποία καλοδέχτηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μόνο ένταση και τρομερούς κινδύνους έρχεται να φέρει. Σηματοδοτεί την επέκταση του πολέμου της Συρίας στο Αιγαίο και εμπλέκει άμεσα τη χώρα μας στον πόλεμο αυτό. Παράλληλα δημιουργεί όρους για επαναφορά στο προσκήνιο ζητημάτων κυριαρχίας στο Αιγαίο με επιδιαιτητή το ΝΑΤΟ. Θέλουν να “αναχαιτίσουν” τις προσφυγικές ροές, δηλαδή να εγκλωβίσουν τη μεγάλη πλειοψηφία στις ζώνες της δυστυχίας και να «αξιοποιήσουν» τους λίγους «κατάλληλους» σαν φτηνά εργατικά χέρια στην κεντρική Ευρώπη. Κυρίως όμως θέλουν να ελέγξουν τις ναυτικές γραμμές που συνδέουν τη Μαύρη Θάλασσα με τη Μεσόγειο και τη Συρία, τη μοναδική δίοδο για τη Ρώσικη Ναυτική δύναμη.

Εκατομμύρια άνθρωποι, θύματα του ιμπεριαλισμού και των επεμβάσεων, αναζητούν ελπίδα για μια καλύτερη ζωή μέσω της προσφυγιάς. Μακριά από τον πόλεμο στις πατρίδες τους, θα βρουν νέους στρατούς με κλειστά σύνορα, φράχτες ορθωμένους ,στρατόπεδα συγκέντρωσης, πολεμικές αρμάδες να βουλιάζουν τις σαπιόβαρκες της φυγής. Η δήθεν πολιτισμένη Ευρώπη οπλίζεται σαν αστακός και παίρνει μέτρα περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων, ευνοώντας τη διάδοση του ρατσιστικού δηλητηρίου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στο καθεστώς της διπλής εξάρτησης από ΗΠΑ και ΕΕ, (όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) δίνει γη και ύδωρ για την υλοποίηση των αιματοβαμμένων σχεδίων τους. Παίρνει έμμεσα και άμεσα μέρος στον πόλεμο της Συρίας, παραχωρεί στρατιωτικές βάσεις και συγχρόνως προτείνει την διεύρυνσή τους, χαιρετίζει τη παρουσία του μεγαλύτερου μακελάρη των λαών (ΝΑΤΟ) στο Αιγαίο, ενώ στο προσφυγικό στηρίζει την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ.

Σαν Λαϊκή Αντίσταση Ξάνθης βλέποντας την επικινδυνότητα των παραπάνω εξελίξεων και εκτιμώντας ότι θα οξυνθούν περεταίρω στο άμεσο μέλλον, πιστεύουμε πως είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη να συγκροτηθεί ένα πλατύ λαϊκό αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό, αλληλέγγυο σε πρόσφυγες και μετανάστες, μέτωπο. Γιατί μόνο ο κοινός αγώνας των λαών της περιοχής ενάντια στο στον ιμπεριαλισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο μπορεί να μπει φραγμός στα σχέδια τους.

Παίρνουμε λοιπόν την πρωτοβουλία να καλέσουμε ανοικτή σύσκεψη πολιτικών δυνάμεων και μαζικών φορέων, την Τετάρτη 9 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στο καφέ Βυζάντιο, με στόχο την συμφωνία σε ένα κοινό πολιτικό πλαίσιο και τη διοργάνωση με βάση αυτό, κοινών πολιτικών παρεμβάσεων. Βασικοί άξονες αυτού του πλαισίου θεωρούμε ότι πρέπει να είναι:

Όχι στον πόλεμο στη Συρία, άμεσο και ουσιαστικό σταμάτημά του.

Όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να αφεθούν μόνοι τους οι λαοί και οι εθνότητες της περιοχής να δώσουν λύση στα προβλήματά τους, χωρίς εθνικισμούς, τυχοδιωκτισμούς και εξαρτήσεις.

Καμία εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών. Καμιά διευκόλυνση στις επεμβάσεις τους.

Έξω οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις από το Αιγαίο, έξω οι βάσεις.

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, άσυλο, έγγραφα, περίθαλψη.

Κοινός εχθρός των Ελλήνων και των μεταναστών/προσφύγων ο ιμπεριαλισμός και η αντιλαϊκή πολιτική.

Σχετικά Άρθρα

3 Σχόλια

Γιώργος Κ. 09/03/2016 at 10:47 πμ

Το κάλεσμα αυτό είναι της Λαϊκής ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας(ΛΑ-ΑΑΣ), συλλογικότητας που δρα στη Ξάνθη αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο από το 2013. Και όχι της Λαικής Ενότητας, όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος από τη φωτογραφία με το Λαφαζάνη. Η Λαϊκή Ενότητα βέβαια είναι μέσα στους προσκεκλημένους σε αυτή τη σύσκεψη, αλλά η διοργάνωση γίνεται από τη ΛΑ-ΑΑΣ. Για αυτό το λόγο η φωτογραφία καλό είναι να αφαιρεθεί για να μην υπάρχουν παρανοήσεις.

μανόλης 11/03/2016 at 11:08 πμ

γιώργο μου,
η γνώση του κ.καρυπίδη πιθανότατα περιορίζεται στο ότι «αυτοί εκεί είναι αριστεροί. τι λαϊκή αντίσταση, τι λαϊκή ενότητα, τι ναρότνα βόγια
το σάιτ του είναι για να το κοιτάμε και να γελάμε.
(και για να διαβάζουμε τα πονήματα της διανόησης της πόλης μας βεβαίως.)

και η αλήθεια είναι ότι με την παρούσα ανάρτηση γελάσαμε καλά.
πάντα τέτοια!

μανόλης 11/03/2016 at 11:13 πμ

ή «ναρότνα βόλια» καλύτερα;
πώς διαβάζεται;
δύσκολα τα ρούσσικα.

σίγουρα ο λαφαζάναρος θα ξέρει όμως.. με τόσες φορές που έκανε παρέα με τον πούτιν και τον μεντβέντεφ.. αυτός τα ρούσσικα, τα ρούβλια και τις δραχμές τα παίζει στα δάχτυλα.

για ρώτα τον ρε γιώργο τώρα που είστε στο ίδιο μέτωπο

Αφήστε ένα σχόλιο