slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Προωθούνται 100 μετανάστες σε κάθε δήμο, εξαίρεση η Θράκη

Συνεχείς συσκέψεις πραγματοποιούνται στο Μαξίμου και στα αρμόδια Υπουργεία καθώς η Ελλάδα δέχεται τεράστιες πιέσεις μεταναστευτικών ρευμάτων αλλά και ταυτόχρονα καταγγελίες από την διεθνή κοινότητα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό 20.000 μετανάστες πρέπει άμεσα να μεταφερθούν από τα στρατόπεδα υποδοχής στη ενδοχώρα. Την προηγούμενη εβδομάδα μεταφέρθηκαν 1.500.

Οι τοπικές κοινωνίες όμως αντιδρούν στην μετεγκατάσταση ενώ η κατάσταση στα κέντρα των νησιών παραμένει αφόρητη με 30.000 άτομα μα παραμένουν εκεί.

Το Μαξίμου έχει επιδοθεί σε μια πολιτική ενημέρωσης μέσω βουλευτών των τοπικών κοινωνιών που ήδη έχουν αρχίσει να αντιδρούν και να διχάζονται. Έχουν επιστρατευθεί και οι δήμαρχοι της Νέας Δημοκρατίας.

Το Μαξίμου ενημερώνει ότι οι άνθρωποι θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και δωμάτια, και στην πλειοψηφία τους είναι οικογένειες με παιδιά. Ανιχνεύονται και άλλα ξενοδοχεία και στρατόπεδα ως έσχατη λύση.

Αυτή την ώρα έχει δημιουργηθεί μια πολύ μεγάλη λίστα δήμων (γύρω στους 200) έτσι ώστε ο αριθμός των μεταναστών που θα συγκεντρώνονται σε κάθε δήμο να μην υπερβαίνει κατά πολύ τους 100.

Πάντως από αυτήν την λίστα έχουν εξαιρεθεί οι δήμοι της Θράκης.

Μερικοί δήμαρχοι, ελάχιστοι όμως είναι ανοιχτοί στο ενδεχόμενο φιλοξενήσουν πρόσφυγες καθώς αυτό συνοδεύεται και από μια αξιοσημείωτη οικονομική ένεση για την τοπική αγορά.

Σχετικά Άρθρα