Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Πέρασαν τον φράχτη οι μετανάστες. Πολλοί κυκλοφορούν ήδη στην Εγνατία

Μετά από την ηρεμία σχεδόν τριών ημερών οι μετανάστες που βρίσκονται στο δάσος των Καστανιών στον Έβρο, αργά τα ξημερώματα ξεκίνησαν νέα επεισόδια. Πάντως οι κάμερες ασφαλείας αποκαλύπτουν την υποκινούμενη αυτή ενέργεια από την Τουρκική στρατοχωροφυλακή. Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι δείχνουν την ενόχλησή τους από την παρουσία της Frontex που φαίνεται ότι τους χαλά τα σχέδια που είχαν γι’ αυτή την ασύμμετρη απειλή για την οποία είναι υπεύθυνοι.

Τα επεισόδια μέσα στο δάσος των Καστανιών συνεχίζονται, μετανάστες προσπαθούν να περάσουν τον φράχτη και απωθούνται από τις ελληνικές δυνάμεις. Ρίχνουν αντικείμενα προς την Ελληνική πλευρά και η κατάσταση παραμένει τεταμένη. Παρόλα αυτά φαίνεται ότι ομάδα περίπου 30-50 ατόμων (με την χρήση αυτοσχέδιας σκάλας με κουβέρτες και ξύλα) έχει περάσει και γι αυτό τους βλέπουμε πάνω στην Εγνατία και παράλληλα με την σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολης – Ξάνθης.

Το βράδυ οι Τούρκοι εκμεταλλευόμενοι τη φορά των δυνατών ανέμων εκσφενδόνισαν δεκάδες καπνογόνα και χημικά κατά των ΜΑΤ και του Στρατού Ξηράς. Στόχος τους όπως λένε ανώτατες πηγές να δημιουργήσουν προπέτασμα καπνού και να καλύψουν τις επιθέσεις με μολότοφ, πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα προς τις Ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας, αλλά και τη Frontex που άρχισε να ενοχλεί την στρατοχωροφυλακή.

σ.ε. Η αστυνομία Ξάνθης ήδη έχει κάνει συλλήψεις όσων έφτασαν στον νομό μας…

Σχετικά Άρθρα