slider Παλιά Πόλη Τελευταία Νέα

Ο χαιρετισμός και το κάλεσμα του Δημάρχου Ξάνθης για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2017

Γιορτές Παλιάς Ξάνθης! Μια διαφορετική εμπειρία και μια πνοή αισιοδοξίας και χαράς! Στην αυθεντική Ξάνθη, την αρχοντική και όμορφη, με τους φιλόξενους και αυθεντικούς ανθρώπους της σε  ένα μαγευτικό «ταξίδι αισθήσεων».

Πάμε ξανά και ξανά στη Ξάνθη, για να απολαύσουμε και να ομορφύνουμε τις τελευταίες νύχτες του καλοκαιριού στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, να σιγοτραγουδήσουμε και να χορέψουμε, να αισθανθούμε τη μαγεία που αποπνέουν οι μοναδικές  γιορτές της.

Εκεί που οι προκλήσεις γίνονται δημιουργία από τους διοργανωτές της μοναδικής στο είδος γιορτής όπου κάθε χρόνο ενώνουν τους ανθρώπους μέσα από την παγκόσμια γλώσσα του πολιτισμού και ταυτόχρονα κάνουν πράξη το «μαζί» σε μια τεράστια υπαίθρια γιορτή σε κάθε στροφή, σε κάθε σοκάκι του παραδοσιακού οικισμού.

Στην Ξάνθη, τον ευλογημένο τόπο, όπου ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού, με τους πολιτιστικούς συλλόγους, με τους εθελοντές και με τους πολίτες, με τις συνεχείς προσπάθειές τους έχουν ένα μοναδικό, δημιουργικό πολιτισμικό αποτέλεσμα καθόλη την διάρκεια του έτους.

Να πλημμυρίσουμε τους δρόμους της παραμυθένιας πόλης, τις πλατείες, να σαγηνευτούμε με ήχους και εντυπωσιακές εικόνες. Γιατί σε αυτές τις γιορτές, όλοι μιλάμε την ίδια γλώσσα, τη γλώσσα της χαράς και της ομορφιάς.

Εγγύηση για όλα αυτά, οι φιλόξενοι Ξανθιώτες,  που στα δύσκολα μα και στα όμορφα ξέρουμε να συνεργαζόμαστε και να συνεισφέρουμε καθημερινά, στη «πόλη».

Ο Πολιτισμός λοιπόν γιορτάζει στην Ξάνθη.

Στις Γιορτές Παλιάς Πόλης που ξεκινούν και που δεν τελειώνουν ποτέ στις καρδιές μας.

ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΓΑΠΑΜΕ!

Ο Δήμαρχος Ξάνθης

Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος

 

Σχετικά Άρθρα