slider Δράμα Τελευταία Νέα

Ο Τοίχος καλοσύνης στην Δράμα μάζεψε 2856 βιβλία!

Καιρός να μάθουμε στα παιδιά μας πάνω από όλα την ανθρωπιά. Σε μια μόνο φράση όπως αυτή η κυρία Αρβελέρ περιγράφει αυτό που εμείς κάποτε οραματιστήκαμε για μια ιδέα ανιδιοτελούς προσφοράς και σήμερα μπορούμε να κάνουμε λόγο για έναν “Τοίχο Καλοσύνης”. Τον δικό μας Τοίχο, τον Τοίχο της αγάπης, της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Η μικρή ομάδα των ανήσυχων Δραμινών μέτρα πλέον 3 χρόνια διαρκούς παρουσίας, πολλούς εθελοντές και εξίσου ποικίλες δράσεις. Στις 8 Φεβρουαρίου λοιπόν τα γενέθλια μας δεν θα μπορούσαν παρά να αποτελέσουν αφορμή για μια νέα πρόσκληση, μια ίσως πρότυπη πρόκληση, που στόχο έχει να μοιράσει το φως της γνώσης απλόχερα στις σχολικές βιβλιοθήκες της όμορφης Δράμας, καθώς και σε πολλές οικογένειες του Νομού μας σε ανάγκη . «Για το τριαντάφυλλο σου», λοιπόν, η νέα δράση μας εμπνευσμένη από το ομώνυμο βιβλίο του μικρού πρίγκιπα, που οδήγησε στο κατώφλι της αγάπης μας χιλιάδες βιβλία από μικρούς και μεγάλους αναγνώστες, εκδοτικούς οίκους, βιβλιοπωλεία ακόμα και συγγραφείς. Συνολικά συλλέχθηκαν 2856 βιβλία όλων των ειδών και για όλες τις ηλικίες!

Ήρθαμε σε επαφή με μια πρωτοφανή έκφραση αλληλεγγύης και  εκατοντάδες δεκάδες δέματα γεμάτα βιβλία κατέφθασαν, με εξαιρετικές αφιερώσεις από τους ίδιους τους συγγραφείς. Η συγκίνηση δεν σταμάτησε εκεί καθώς ολόθερμη ήταν η έμπρακτη υποστήριξη της δράσης μας από δεκάδες συνανθρώπους μας ολόκληρης της Ελλάδας. Αθήνα, Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Χαλκιδική, Σέρρες είναι κάποιες από τις πόλεις που τόσο εγκάρδια αγκάλιασαν το «Τριαντάφυλλό» μας και δεν μπορούμε παρά να πούμε σε όλους ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .

Λένε πως έβαλαν την αγάπη σε βιβλία γιατί δεν χωρούσε πουθενά αλλού..και εμείς δεν θα γινόταν να μην συμφωνήσουμε απόλυτα σε μια προσπάθεια συλλογική, με κύριο άξονα την ανθρωπιά και κοινό παρονομαστή την προσφορά.

Η ανθρωπιά πρέπει να πάρει σάρκα και οστά, να γίνει τρόπος ζωής να μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά. Αποτελεί δικό μας έργο να μυήσουμε τα παιδιά μας σε έναν τέτοιο τρόπος σκέψης και με τέτοιες αξίες.

Με εκτίμηση,

Η εθελοντική ομάδα του Τοίχου της Καλοσύνης Δράμας

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε:

Τηλ.: 6945233637

e-mail: [email protected]

facebook: Ο Τοίχος της Καλοσύνης-Δράμα

instagram: toixoskalosynhs_drama

Σχετικά Άρθρα