slider Ελλάδα Τελευταία Νέα

Ομόφωνα αθώο κρίθηκε από το δικαστήριο, το μοντέλο που είχε συλληφθεί πριν ένα χρόνο με 2,6 κιλά κοκαϊνη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ

Ομόφωνα αθώο κρίθηκε από το δικαστήριο, το μοντέλο που είχε συλληφθεί πριν ένα χρόνο με 2,6 κιλά κοκαϊνη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ.

Μετά τη χθεσινή της απολογία, το δικαστήριο και οι ένορκοι αποφάσισαν σήμερα να ανοίξουν τον δρόμο προς την ελευθερία για την 20χρονη, η οποία πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Στο άκουσμα της ετυμηγορίας ξέσπασε σε λυγμούς και έκανε τον σταυρό της.

Η αθώωσή της αποτέλεσε έκπληξη ακόμα και για τον ίδιο τον δικηγόρο της, Σάκη Κεχαγιόγλου, ο οποίος φοβόταν από την αρχή ότι η Ειρήνη δε θα αθωωθεί, λόγω της ιδιαίτερα σκληρής κινεζικής νομoθεσίας.«Ήμουν πολύ επιφυλακτικός για το αποτέλεσμα. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που είμαι τόσο ευτυχής που διαψεύστηκα. Θεωρούσα ότι το πιο πιθανό αποτέλεσμα ήταν η καταδίκη» δήλωσε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Το δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε να αθωώσει το όμοεφο μοντέλο, παρά την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος είχε ζητήσει να κριθεί ένοχη.

«Μέσα σε 17 μήνες ωρίμασα 10 χρόνια» είπε στον δικηγόρο της η νεαρή κοπέλα που όλο αυτό το διάστημα ανέβαινε τον δικό της Γολγοθά μαζί με την οικογένειά της.

Δείτε εδώ εδώ φωτογραφίες

Καίριο ρόλο στην απόφαση των επτά ενόρκων και της έδρας διαδραμάτισε το γεγονός ότι στο δέμα που περιείχε τα 2,6 κιλά κοκαΐνης δε βρέθηκαν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό του 20χρονου μοντέλου, το λευκό της ποινικό μητρώο, το νεαρό της ηλικίας της αλλά και το γεγονός ότι δεν κουβαλούσε μαζί της πολλά λεφτά και κινητά όπως συνήθως συμβαίνει με τα βαποράκια.

Το όνειρο που είδε δύο μέρες πριν την ετυμηγορία των ενόρκων

Όπως αποκάλυψε ο Σάκης Κεχαγιόγλου στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», αυτή είναι η πρώτη φορά που υπάρχει αθωωτική απόφαση σε δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ για τέτοια ποσότητα κοκαϊνης.

Μάλιστα, μετέφερε τα πρώτα λόγια της Ειρήνης:

 Μου είπε τη στιγμή που πήγαινα να την αποφυλακίσω από τα κρατητήρια των δικαστηρίων. «Προχθές το βράδυ είδα στον ύπνο μου τον Αρχάγγελο Μιχαήλ τον Ταξιάρχη.

Σχετικά Άρθρα