slider Παράξενα στο Internet Τελευταία Νέα

Οι Μεταφορές «ψηφιοποιούνται»

Οι Μεταφορές «ψηφιοποιούνται»

Μέσω σχετικών ομάδων εργασίας από τα συναρμόδια υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Μεταφορών, σχεδιάζονται τα νέα… ψηφιακά «εργαλεία» που θα αλλάξουν τα πάντα στις μεταφορές της χώρας.

Οι δύο ομάδες εργασίας των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών / Μεταφορών, μετά την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής συμφωνίας, αναμένεται να συνδράμουν στη απλοποίηση και την ψηφιοποίηση πολλαπλών διαδικασιών και διοικητικών υπηρεσιών, παρέχοντας νέα «εργαλεία» στους πολίτες από το 2020.

Σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του υφυπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης,, αρμόδιου για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, κ. Γ. Γεωργαντά: «… Θα χρησιμοποιούνται πλέον ηλεκτρονικά μέσα για την υποβολή διαφόρων δικαιολογητικών και αιτήσεων, καθώς και για την υλοποίηση διαδικασιών όπως π.χ. η παρακολούθηση των παραβάσεων του ΚΟΚ και η βεβαίωση / είσπραξη των προστίμων. Με λίγα λόγια, εισάγουμε τις κρατικές διαδικασίες που αφορούν στις Μεταφορές στον… 21o αιώνα. Αυξάνουμε την ταχύτητα, μειώνουμε το διοικητικό κόστος και καθιερώνουμε ένα πλαίσιο διαφάνειας και καθολικής εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, κ. Λεων. Χριστόπουλος, αναφέρει πως στο στόχαστρο μπαίνουν συνολικά 13 διαδικασίες και οι πολίτες δεν θα χρειάζεται πλέον να περιμένουν σε ουρές για να υποβάλλουν δικαιολογητικά προκειμένου π.χ. να ολοκληρώσουν τη μεταβίβαση του οχήματος τους, καθώς θα μπορούν να το πράξουν πλέον από τον υπολογιστή τους.

Την ίδια στιγμή, μέσω διαδικτύου θα μπορεί κάποιος να ενημερώνεται για τους πόντους ποινής στο «point system».

Παράλληλα, ο κ. Χριστόπουλος αναφέρει σε ότι αφορά στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης πως: «… Μέχρι σήμερα ο κάθε επίδοξος νέος οδηγός, όταν ολοκλήρωνε με επιτυχία τις σχετικές εξετάσεις, έπρεπε να περιμένει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να λάβει στα χέρια του το πολυπόθητο δίπλωμα, που του επιτρέπει να οδηγεί νόμιμα το αυτοκίνητο του. Με την απλοποίηση και ψηφιοποίηση των διαδικασιών, οι υποψήφιοι οδηγοί θα μπορούν, αρχικά να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους, ενώ, οι επιτυχόντες στις εξετάσεις, θα καταχωρούνται ψηφιακά και θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν νόμιμα από το επόμενο κιόλας λεπτό της –επιτυχούς- εξέτασης τους».

Ποιες είναι –συνοπτικά- οι διαδικασίες που απλοποιούνται

  • ¶δεια οδήγησης (όλων των κατηγοριών), Ειδικές άδειες οδήγησης

Απλούστευση της διαδικασίας και ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών (ή / και μέσω ΚΕΠ).

  • Μεταβίβαση αδειών κυκλοφορίας Ε.Ι.Χ. οχημάτων

Ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών και άρση της παρακράτησης κυριότητας οχημάτων.

  • Βεβαίωση και παρακολούθηση παραβάσεων του ΚΟΚ

Επανασχεδιασμός και υλοποίηση με ηλεκτρονικά μέσα των διαδικασιών βεβαίωσης και είσπραξης παραβάσεων του ΚΟΚ. Κατανομή ποσών για εθνικές και τοπικές δράσεις υπέρ της οδικής ασφάλειας.

  • Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών οχημάτων (ΣΕΣΟ) / «Point System»

Ηλεκτρονικές διαδικασίες ελέγχου και παρακολούθησης των παραβάσεων συγκεκριμένων διατάξεων του ΚΟΚ και της οδικής συμπεριφοράς των καθέξιν παραβατών οδηγών.

  • Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)

Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή των ΣΒΑΚ και ηλεκτρονική υποβολή του συνόλου των στοιχείων (από το στάδιο της υποβολής έως την παρακολούθηση των διαδικασιών υλοποίησης τους) Πρόσβαση του ΥΠΥΜΕ (διαχειριστής) και των Δήμων / Περιφερειών ως φορείς εκπόνησης ΣΒΑΚ.

  • Πλατφόρμα Καταγγελιών

Ηλεκτρονική καταγραφή & καταχώρηση επώνυμων καταγγελιών (μέσω κωδικών Taxis) και υποχρέωση ενημέρωσης (feedback) από πλευράς διαχειριστή για την πορεία της καταγγελίας, συστάσεις, πειθαρχικές ποινές κ.ά. Θα αφορά σε καταγγελίες π.χ. για οδηγούς Taxi, εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών κ.ά.

  • Διαχείριση οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος

Δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου αδειών κυκλοφορίας ιστορικών οχημάτων.

  • Αδειοδότηση διεθνών γραμμών λεωφορείων

Επανασχεδιασμός και υλοποίηση με ηλεκτρονικά μέσα όλων των σχετικών διαδικασιών.

  • Απλοποίηση διαδικασιών έκδοσης καρτών ψηφιακού ταχογράφου

Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από τους επαγγελματίες

  • Ανάπτυξη μηχανογραφικού συστήματος για την ηλεκτρονική καταγραφή και διαχείριση κυρώσεων μεταφορικών επιχειρήσεων ή διαχειριστών

Αύξηση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας και διασφάλιση συμμόρφωσης των μεταφορικών επιχειρήσεων και των διαχειριστών τους προς το θεσμικό πλαίσιο μέσω της αξιόπιστης εφαρμογής του συναφούς κοινοτικού μηχανισμού.

  • Ηλεκτρονική Φορτωτική («e-CMR»)

Ανάπτυξη του πληροφοριακού συστήματος για τη μετάβαση στην ηλεκτρονική φορτωτική.

e-metafores.gr

Με ειδικευμένο, μόνιμο προσωπικό, παρέχουμε από πριν δωρεάν μελέτη & κοστολόγηση στο χώρο σας.

+ Πακετάρουμε, φορτώνουμε, ξεφορτώνουμε στον προορισμό, ξεπακετάρουμε, τακτοποιούμε, καθαρίζουμε, έτοιμος!!!

+ Πάρε όλες μας τις υπηρεσίες ή όσες χρειαστείς… Πληρωμή και με πιστωτική κάρτα

+ Ειδικές τιμές για φοιτητές, στρατιωτικούς, εκπαιδευτικούς, δημόσιες υπηρεσίες & οργανισμούς.

+ 24ωρη εξυπηρέτηση ακόμα και Κυριακές και Αργίες!!!

Πάρε εδώ δωρεάν εκτίμηση κόστους μετακόμισης για όλες τις πόλεις της Ελλάδας: http://e-metafores.gr/ektimisi-kostous/

Πληροφορίες στο 6973313505 και 2541552353

Και στο www.e-metafores.gr

Κεντρικό Μπρωκούμη 26Α Ξάνθη – Μαρωνείας 3-5 Κομοτηνή, και σε όλη την Ελλάδα

#emetafores #μετακομίσεις #σπίτια #σε_όλη_την_ελλάδα

Σχετικά Άρθρα