Παράξενα στο Internet Τελευταία Νέα

Οι δεινόσαυροι ίσως χάθηκαν από «κολοσσιαία ατυχία» (για τους ίδιους)

DEINOSAYROI

Οι δεινόσαυροι μπορεί και να είχαν επιζήσει αν ο αστεροειδής που τους εξαφάνισε από τη Γη είχε χτυπήσει μερικά εκατομμύρια χρόνια νωρίτερα ή αργότερα, αναφέρεται σε νέα έρευνα. Ίσως η εξαφάνισή τους να οφείλεται σε «κολοσσιαία ατυχία» σημειώνει ο Δρ Στιβ Μπρουσάτ του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

«Ήταν σαν μια τέλεια καταιγίδα από γεγονότα που έλαβαν χώρα, όταν οι δεινόσαυροι ήταν ευάλωτοι» αναφέρει στο BBC ο καθηγητής.

Για την έρευνα ένωσαν τις δυνάμεις τους 11 ειδικοί από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Από αυτήν προκύπτει ότι κάποια είδη δεινοσαύρων «πέθαιναν» λίγο προτού συμβεί το μοιραίο γεγονός.

Το μεγάλο ερώτημα είναι βέβαια αν εκείνη η σταδιακή παρακμή θα συνεχιζόταν χωρίς να χρειαστεί το χτύπημα του αστεροειδή που τους αποτελείωσε.

Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι παρά το γεγονός ότι ορισμένα είδη δεινοσαύρων (ιδίως χορτοφάγων) έσβηναν και πριν την πρόσκρουση, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν μακροπρόθεσμη εξαφάνιση.

Πάντως, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, αλλά και η ηφαιστειακή δραστηριότητα, είχαν ήδη κάνει αρκετά είδη εξαιρετικά ευάλωτα.

Σχετικά Άρθρα