slider Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Ξάνθη και Κομοτηνή θέλουν την Batinada τους

Batinada, είναι μπάντα δρόμου Αφροβραζιλιάνικων Κρουστών του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, μια μπάντα που δημιουργήθηκε πριν τέσσερα χρόνια και που σήμερα εξακολουθεί να ξαφνιάζει με τους ήχους και να σκορπά ρυθμό και κίνηση με τις εμφανίσεις της.

Είκοσι άτομα, γυναίκες άνδρες, με καινούργιο μαέστρο το κο Μιχάλη Σαρόγλου. «Θελήσαμε να φτιάξουμε αυτή την ομάδα πριν τέσσερα χρόνια στην Ξάνθη. Βρήκαμε τον Λευτέρη Τσικουρίδη από Θεσσαλονίκη και κάναμε αυτή την ομάδα.» δηλώνει η Σοφία, μέλος της μπάντας, ενθουσιασμένη με τη συμμετοχή, αλλά και το αποτέλεσμα.

Ο Μιχάλης Σαρόγλου δίνει τις τελευταίες οδηγίες και οι βραζιλιάνικοι ήχοι και ρυθμοί σκορπούν χαμόγελα. Μια εμφάνιση σε εκδήλωση εθελοντικού συλλόγου στάθηκε αρκετή για να αποκτήσει φίλους. « Ένας μαέστρος διευθύνει το ρυθμό συντονίζει την ομάδα» εξηγεί  μιλώντας για τη δουλειά του και οι «μαθητές» του παίζουν «Σάμπα και Ρέγγε, ήχοι που δεν έχουν σχέση με τον τόπο, αλλά είναι κάτι ξένο που διδάσκει, ψυχαγωγεί, είναι ωραίο» προσθέτει χωρίς να αποκλείει στο μέλλον να ακούσουμε από τα κρουστά τους και Θρακιώτικους γνώριμους ρυθμούς. «Θα άξιζε αλλά όταν φτάσουμε σε καλύτερο επίπεδο» υπόσχεται μην κρύβοντας τη διάθεσή του η Batinada να συνεχίσει στους ίδιους εντυπωσιακούς ρυθμούς.

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ

Σχετικά Άρθρα