Γυναίκα και Παιδί Τελευταία Νέα

Νηστεία και εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Είσαι έγκυος και θέλεις να νηστέψεις τη Μεγάλη Εβδομάδα; Σίγουρα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με τον γιατρό που σε παρακολουθεί μιας και εγκυμοσύνη από εγκυμοσύνη διαφέρει, όπως και οργανισμός από οργανισμό. Εμείς συμβουλευτήκαμε ειδικούς προκειμένου να μας δώσουν τις πολύτιμες διατροφικές τους συμβουλές.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι ότι στην περίοδο της νηστείας δεν λαμβάνεται αρκετό σίδηρο που απορροφάται σε μεγαλύτερο βαθμό από τον οργανισμό. Οι εναλλακτικές πηγές πρόσληψης των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, εκτός του σιδήρου είναι οι εξής:

  • Πρωτεΐνες από κατανάλωση οσπρίων, δημητριακών και ξηρών καρπών, τα οποία θα πρέπει να συνδυάζονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα αμινοξέα.  Μία πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών είναι τα θαλασσινά που θα πρέπει όμως να επιλέγονται κατάλληλα προκειμένου να είναι ασφαλή προς κατανάλωση. Και αυτό ισχύει και για τον τρόπο μαγειρέματος.
    Σίδηρο από κατανάλωση οσπρίων, ξηρών καρπών, μπρόκολου, κουνουπιδιού. Για την ενίσχυση της απορρόφησης του μη αιμικού σιδήρου θα πρέπει παράλληλα με αυτές τις τροφές να καταναλώνονται και τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C, όπως τα εσπεριδοειδή.
     Ασβέστιο από τρόφιμα φυτικής προέλευσης  όπως οι ξηροί καρποί, το ταχίνι, τα όσπρια, το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα αποξηραμένα φρούτα.

Προσοχή: Μην κάνετε τίποτα από τα παραπάνω αν δεν συμβουλευτείτε πρώτα τον γυναικολόγο σας.

Σχετικά Άρθρα