slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Νίκος Ανταμπούφης: Τελικά τι έγινε στο Δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τρίτης;

Τον περασμένο Νοέμβριο γράφαμε σε ανακοίνωσή μας ότι « … Η κατάσταση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλάζει και ο κ. Δήμαρχος βρίσκεται μπροστά στα αδιέξοδα των επιλογών του. ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!». Μετά από προσπάθεια τριών μηνών, από μέρος της αντιπολίτευσης, υποδείχθηκε οικόπεδο, βρέθηκαν χρήματα και το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε (κατά πλειοψηφία 17-14 με 1 λευκό) τη δημιουργία Παιδικού Σταθμού δυναμικότητας έως 100 παιδιών σε χώρο που διαθέτει ο Δήμος Ξάνθης.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Δήμαρχος χαρακτήρισε την πρόταση, εκτός των άλλων, επικίνδυνη, με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί και έτσι «χάνουμε» χρόνο στην επίλυση του προβλήματος των Παιδικών Σταθμών. Δεν μπόρεσε όμως να εξηγήσει γιατί, ενώ θεωρεί τη λύση προκάτ κατασκευής ακατάλληλη, προβλέπεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2018  κονδύλι 500.000 € για προκάτ κατασκευή Παιδικού Σταθμού.

Παρόλα αυτά, το Δημοτικό Συμβούλιο έκρινε διαφορετικά. Η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων (από πέντε παρατάξεις) δεν πείστηκε ούτε από την πρόταση-ελιγμό της τελευταίας στιγμής για διερεύνηση όλων των πιθανών ακινήτων του Δήμου μας για δημιουργία Παιδικού Σταθμού στο απώτερο μέλλον.       

Σήμερα, ο κ. Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι που καταψήφισαν την πρόταση βρίσκονται μπροστά στην υποχρέωση να υλοποιήσουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έστω και αν διαφωνούν με αυτήν. Πρόκειται για ένα τεστ δημοκρατίας για την αντίληψη της Δημοτικής Αρχής σχετικά με τα όργανα του Δήμου μας.

Ταυτόχρονα, πρόκειται για μια πρόβα της παράταξης του κ. Δημάρχου σε συνθήκες απλής αναλογικής, διότι τέτοιου είδους συναινέσεις-συγκλίσεις θα επιδιώκει ένα Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο δεν θα υπάρχει η τεχνητή απόλυτη πλειοψηφία που σήμερα εξασφαλίζει αποφάσεις χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Περιμένουμε στο επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθούν τα πρώτα βήματα για την υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου, ώστε να αποκτήσει ο δήμος μας έναν σύγχρονο Παιδικό Σταθμό που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην εξυπηρέτηση των συμπολιτών/τισών μας.

Εκείνο που από τη μεριά μας υποσχόμαστε είναι ότι θα επιμείνουμε στην εφαρμογή της απόφασης μας. Αν όμως συναντήσουμε εμπόδια, τότε υποσχόμαστε να υλοποιήσουμε το έργο αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ξάνθη, 3/4/2018  

Σχετικά Άρθρα