slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Μ. Λαζαρίδης: Ο Μητσοτάκης έχει σχέδιο ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο -Τι θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ

Τις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, ενόψει και της παρουσίας του στην 82η Δ.Ε.Θ., περιγράφει σε συνέντευξή του ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο Καβαλιώτης διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» υπογραμμίζει ότι «η απελευθέρωση των υγιών δυνάμεων της αγοράς είναι προϋπόθεση για την εθνική ανάπτυξη».

Και προσθέτει: «Η προσέλκυση επενδύσεων, η απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, η στήριξη νέων επιχειρήσεων αποτελούσαν και αποτελούν πάντα κεντρικό στόχο της πολιτικής μας».

Ο κ. Λαζαρίδης σημειώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει συγκεκριμένες και κοστολογημένες θέσεις για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και τονίζει: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει και σχέδιο και όραμα για την Ελλάδα. Σχέδιο ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο. Και όραμα που ταυτίζεται με τις προσδοκίες των Ελλήνων και ιδίως της νέας γενιάς. Στη Δ.Ε.Θ., θα καταθέσει συγκεκριμένες θέσεις, κοστολογημένες, για τα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας. Πως να δημιουργηθούν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, πως να έρθουν νέες επενδύσεις, πως να μειωθούν οι φόροι. Και, βέβαια, πως να έχουμε νοικοκυρεμένη δημόσια διοίκηση με αξιοκρατία και αξιολόγηση, αλλά χωρίς απολύσεις. Πως να έχουμε καλύτερα δημόσια σχολεία και καλύτερες υπηρεσίες υγείας. Αλλά και πως να είμαστε ασφαλείς παντού στη χώρα. Και, τελικά, πως να αναστρέψουμε την πορεία της χώρας που γηράσκει, φτωχαίνει και μικραίνει».

Και προσθέτει: «Για τη Νέα Δημοκρατία η απελευθέρωση των υγιών δυνάμεων της αγοράς είναι προϋπόθεση για την εθνική ανάπτυξη. Η προσέλκυση επενδύσεων, η απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, η στήριξη νέων επιχειρήσεων αποτελούσαν και αποτελούν πάντα κεντρικό στόχο της πολιτικής μας».

Αναφερόμενος στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τις πρώτες ημέρες που θα είναι στην κυβέρνηση, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει: «Στις 100 πρώτες ημέρες θα δημιουργήσουμε την ισχυρή βάση της Ελλάδας που αξίζει στις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι – όπως πρόσφατα είπε ο πρόεδρος του Κόμματος – να προχωρήσουμε σε μείωση των φορολογικών συντελεστών και περικοπή των δαπανών. Αλλά και σε ουσιαστικές αλλαγές στις διαδικασίες χορήγησης άδειας λειτουργίας στις επιχειρήσεις. Και σε εμβληματικές αποκρατικοποιήσεις, που θα στείλουν μήνυμα στους επενδυτές ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια. Από την πρώτη στιγμή, να στείλουμε, μέσα και έξω από τη χώρα, το μήνυμα ότι τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν και θα αλλάξουν. Θα είμαστε αξιόπιστοι και θα μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Όπως κάνουμε και σήμερα, που δεν λέμε άλλα στο εσωτερικό και άλλα στο εξωτερικό».

«Πρωτ΄ απ΄ όλα», συνεχίζει ο κ. Λαζαρίδης, «δέσμευσή μας είναι να αλλάξουμε το μίγμα της δημοσιονομικής πολιτικής, μειώνοντας τους φόρους. Αλλά και να εφαρμόσουμε ταυτόχρονα συγκροτημένο σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας που θα φέρνει νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις δουλειάς. Στις προτεραιότητές μας είναι να αναπτύξουμε και ολοκληρωμένο «δίχτυ ασφαλείας» για τους λιγότερο προνομιούχους συμπολίτες μας. Στον δρόμο της ανάπτυξης θα βαδίσουμε όλες και όλοι μαζί, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα